Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λουτσέσκου μετά το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Ζήτησα συγγνώμη από τον Γιοβάνοβιτς»

Λουτσέσκου μετά το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Ζήτησα συγγνώμη από τον Γιοβάνοβιτς»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στην Τούμπα και τερμάτισε δεύτερος στα πλέι οφ της Superleague.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του ενόψει και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που ακολουθεί κόντρα στους πράσινους, ενώ τόνισε ότι ζήτησε συγγνώμη στον Γιοβάνοβιτς για την αντίδραση που είχε ο Ρουμάνος στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Πάνω απ’ τα όρια μας ότι κάναμε αυτή τη σεζόν. Με όλα όσα περάσαμε ήταν ακατόρθωτο. Μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό παίζαμε με τη μισή ομάδα κάθε 3 μέρες απέναντι σε φρέσκες ομάδες. Τώρα επέστρεψαν φρέσκοι παίκτες και για εμάς. Δείχνουμε ότι επανερχόμαστε στο να παίζουμε ποιοτικά».

Τί είδε σε σύγκριση με την πρώτη του σεζόν: «Εκείνη η σεζόν ήταν διαφορετική τελείως. Είχαμε παιχνίδι ανά 5 μέρες. Πετούσαμε! Μοναδικό μελανό σημείο ήταν το κλεμμένο πρωτάθλημα».

Για τον τελικό: «Δεν είναι μόνο το τρόπαιο. θα μπούμε στην ιστορία του ΠΑΟΚ με τα όσα πετύχαμε, δεύτερη θέση, κατάκτηση κυπέλλου, προημιτελικά στο conference League».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Σέβομαι απόλυτα τον Γιοβάνοβιτς και ως άνθρωπο και ως προπονητή. Κάνει τρομερή δουλειά στον Παναθηναϊκό. Του ζητάω συγνώμη για την αντίδραση που είχα στο ματς στην Αθήνα με κάποιους οπαδούς που ήταν πίσω απ’ την εξέδρα. Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι. Μιλήσαμε μετά.

Του ζήτησα συγγνώμη. Δεν ήταν δίκαιο και για τον ίδιο. Μου μίλησε για τον πατέρα μου και είπε μακάρι στα 77 να προπονούμαι και εμείς. Εγώ δε ξέρω τι θα κάνω σε 2-3 χρόνια ίσως να γυρνάω όλο τον κόσμο».

Για το τελευταίο ματς κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ: «Έχουμε τον τελικό δε θέλω να σχολιάσω. Όσοι είναι εδώ δίνουν το 100%».

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του τριφυλλιού:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και κατά πόσο επηρεάστηκε η ομάδα του από τον τελικό Κυπέλλου: «Όχι δεν ισχύει, τουλάχιστον σε αυτό τον βαθμό. Δεν ανταποκριθήκαμε και δεν μπήκαμε καλά από την αρχή. Μπορεί να μας δυσκόλεψε ο τρόπος παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας και μας πίεσε. Δεν είχαμε απάντηση και δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ, δίκαια νίκησε».

Για το αν σκέφτονταν οι παίκτες του τον τελικό Κυπέλλου: «Δεν μου αρέσει αυτό. Όσο ισχύει για εμάς, άλλο τόσο ισχύει για τον ΠΑΟΚ. Είναι μια δικαιολογία και δεν μου αρέσει. Δεν υπάρχει σαν δικαιολογία. Τα ίδια ισχύουν και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη διάθεση στο γήπεδο και δικαίως μας νίκησε. Οι συνθήκες ήταν οι ίδιες».

Για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου: «Σίγουρα είναι μια καλή εξέλιξη για εμάς. Δεν ήταν εύκολο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες, είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Στη διάρκεια των playoffs παίξαμε καλά και πήραμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν. Στην πιο δύσκολη φάση του πρωταθλήματος φάνηκε ότι ήμασταν έτοιμοι και τα καταφέραμε. Δεν μας αντιπροσωπεύει το σημερινό παιχνίδι. Μας μένει ο τελικός Κυπέλλου. Θα ξεκουραστούμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για την αποθέωσή του από τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές μιας ομάδας είναι αυτοί που δουλεύουν στον γήπεδο. Ο προπονητής είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των στόχων. Είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να πετύχουν αυτόν τον στόχο».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Έχουμε χρόνο ακόμα να μιλήσουμε για τον τελικό».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις