Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα: Καβάνι και Φερνάντες «σκόρπισαν» τους «τζιαλορόσι»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα: Καβάνι και Φερνάντες «σκόρπισαν» τους «τζιαλορόσι»

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 6-2 στο «Όλντ Τράφορντ» και θα παίξουν σε μια εβδομάδα στο «Ολίμπικο» για να «σφραγίσουν» την επιστροφή τους στον τελικό του Europa League μετά τη σεζόν 2016-17, όταν και το κατέκτησαν για πρώτη φορά. Από δυο γκολ, Καβάνι και Φερνάντες.

Πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και το 1-2 έγινε 6-2 στο «πάρτι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ», στον πρώτο ημιτελικό των δυο ομάδων στο Europa League.

«Κόκκινοι διάβολοι» οι Έντισον Καβάνι και Μπρούνο Φερνάντες, που σημείωσαν από δυο γκολ στην αναμέτρηση και έδωσαν στους Άγγλους τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Γκντάνσκ. Οι «τζιαλορίσι» χάρηκαν για πολύ… λίγο, όταν ανέτρεψαν προσωρινά το σκορ, κάνοντας το 2-1 με τον Τζέκο, αλλά στη συνέχεια είδαν μπροστά τους «εφιάλτες», με το προ 14 ετών 7-1 να επιστρέφει στη μνήμη τους.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τη Ρόμα και… γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο 1-0 μόλις στο 9’, με τον Μπρούνο Φερνάντεθ να πλασάρει ιδανικά τον Λόπεθ.

Παρά τα προβλήματα που τους έτυχαν, οι «τζιαλορόσι» έφτασαν στην ανατροπή του σκορ. Στο 13’ κέρδισαν πέναλτι (εγκρίθηκε και από το VAR) σε χέρι του Πογκμπά, προσπαθώντας να κάνει τάκλιν. Ο Πελεγκρίνι έφερε το ματς στα ίσα με την εκτέλεση του. Η Γιουνάιτεντ προβλημάτισε με την εικόνα της και η Ρόμα πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 33’ με το γκολ του Τζέκο (παλιού παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ισοφάριση με την έναρξη της επανάληψης (48’). Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε την ασίστ στον Καβάνι και ο Ουρουγουανός «τελείωσε» με υποδειγματικό πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής για το 2-2.

Η Ρόμα έβγαλε αρκετά αμυντικά προβλήματα, δεχόμενη την πίεση των παικτών του Σόλσκιερ. Στο 64’ ο «ματαντόρ» Καβάνι «χτύπησε» και πάλι, δίνοντας το προβάδισμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2).

Η Ρόμα συνέχισε να έχει πολύ καλά διαστήματα, αλλά και πάρα πολύ κακά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, δέχθηκε και άλλα δυο γκολ. Στο 71’ ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι και ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε εύστοχα, ενώ στο 75’ ο Πογκμπά πήρε το… αίμα του πίσω (για το πέναλτι που έκανε) και διαμόρφωσε το 5-2. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86′ από τον Γκρίνγουντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις