Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μαρτίνς: «Παθιασμένος με τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης, ασυνήθιστη η υποστήριξή του»

Μαρτίνς: «Παθιασμένος με τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης, ασυνήθιστη η υποστήριξή του»
ΦΩΤΟ Intime

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του για τα τρία χρόνια παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους», ενώ μίλησε εγκωμιαστικά για την στήριξη στο πρόσωπό του από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έσταξε… μέλι για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Tribunaexpresso». Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για «ασυνήθιστη στήριξη από έναν παθιασμένο πρόεδρο που του δίνει απόλυτη ελευθερία», ενώ αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς

Για τον τον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Πρόκειται για έναν πρόεδρο που είναι παθιασμένος με την ομάδα, μου δίνει πάντα απόλυτη ελευθερία για να έχω ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Υπάρχει μία ασυνήθιστη υποστήριξη από τον πρόεδρο σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε εβδομαδιαίες συσκέψεις με τον Μαρινάκη. Δεν έχω αισθανθεί κάποια απογοήτευση εκ μέρους των οπαδών”.

Για τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2018: Όταν ανέλαβα κατάλαβα ότι έπρεπε να πάμε στο επόμενο βήμα. Η προηγούμενη χρονιά δεν πήγε καλά και έλαβα λευκή επιταγή. Έφυγαν γύρω στους 20 παίκτες που δεν είχαν αυτή τη φιλοδοξία και ήρθαν άλλοι που ανταποκρίθηκαν στην ταυτότητα και την κουλτούρα της ομάδας. Θυμάμαι τον Αβραάμ τον Τοροσίδη και τον Φετφατζίδη, τρεις διεθνείς με ιστορία στην Εθνική Ελλάδας που έπαιζαν στο εξωτερικό. Από τους 3,4 γηγενείς πήγαμε στους 10, 11 ή 12. Επενδύσαμε στο μείγμα της εμπειρίας με νέους παίκτες που ήθελαν να ξεχωρίσουν”.

Για το ότι ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο τεχνικός με τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού: “Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα σπάσω το ρεκόρ του Μπάγεβιτς, τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά”.

Για το μικρό χρόνο προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι: “Το πρόγραμμα μάς υποχρεώνει να είμαστε πάντα σε θέση για να ανταγωνιζόμαστε. Δεν είχαμε όπως και οι περισσότερες ομάδας παρά μόνο 20 ημέρες προετοιμασίας. Πρακτικά δεν δουλέψαμε στο κομμάτι του παιχνιδιού”.

Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα: “Είναι πολύ φυσιολογικό οι περισσότεροι αντίπαλοι στην Ελλάδα να κλείνονται πίσω όταν παίζουν στο Καραϊσκάκης. Η ομάδα δεν δουλεύει μόνο με το επιθετικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί, ούτε μόνο για να αμύνεται στα ευρωπαϊκά ματς. Από αυτή τη διαδικασία γίνεται δουλειά για όλες τις στιγμές για να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε. Είναι ο καρπός μιας μεγάλης εξέλιξης νέων παιδιών και η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη για να αντιληφθούν αυτό που ήθελα και να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητήσαμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις