Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ματσιούλις: Για γέλια η ασφάλεια στα ελληνικά γήπεδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για όσα έγιναν στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ στο ΣΕΦ αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιόνας Ματσιούλις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματσιούλις σε λιθουανικά ΜΜΕ:

“Πια δεν πρόκειται για μπάσκετ, όταν έχεις να σκεφτείς μη σε πετύχει η φωτοβολίδα στο παρκέ. Ο Μάικ Μπράμος απέφυγε την τελευταία στιγμή να μην τον χτυπήσει μία στο πρόσωπο. Ήδη έχουν συμβεί τόσα και τόσα. Δε μπορώ να το καταλάβω, δεν τον θέλει ο κόσμος στην Εθνική Ομάδα; H τραυματική εμπειρία τον σημάδεψε για μία ζωή. Δεν τους απασχολούν οι συνέπειες. Ναι, είναι ευπρόσδεκτο ο κόσμος να ζητωκραυγάζει για την ομάδα του, να ακούγονται συνθήματα κι επευφημίες, αλλά δεν καταλαβαίνω τέτοιου είδους συμπεριφορά, όταν επιτίθενται με κροτίδες, φωτοβολίδες και καπνογόνα.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο τέτοιας συμπεριφοράς. Στην προκειμένη περίπτωση έκαναν κακό στην ίδια την ομάδα τους. Με ενάμιση λεπτό να απομένει, η διαφορά ήταν στους μόλις 4 πόντους. Στο παρκέ μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε. Η κατάσταση μπορούσε να έχει ανατραπεί απ’ τον Ολυμπιακό και να είχε πάρει τη νίκη. Παρόλα αυτά το μυαλό τους αδυνατεί να το κατανοήσει. Είναι δύσκολο να περιγράψεις τέτοια κατάσταση”.

Για τη συνάντησή του με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους:
“Για την ακρίβεια απλώς δώσαμε τα χέρια πριν απ’ το τζάμπολ, είπαμε κάτι. Όταν άρχισε η βροχή αντικειμένων και τρέξαμε στα αποδυτήρια, η αστυνομία μας κράτησε μακριά τον έναν απ’ τον άλλο. Το παιχνίδι διεκόπη περίπου στις 23:00 κι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο αργά τα μεσάνυχτα. Όλη την ώρα καθόμασταν στα αποδυτήρια και περιμέναμε να αποχωρήσουν όλοι για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητάς μας”.

Για το αν συμβαίνουν τέτοια επεισόδια στη Λιθουανία:
“Μικρότερα περιστατικά. Στη Λιθουανία, στο Κάουνας ή στο Βίλνιους, έχουν γίνει διάφορα. Να σου πετάξουν ένα μπουκάλι νερού ή κάτι άλλο. Στην Ελλάδα το παρκέ είχε γύρω του δίχτυ ασφαλείας και τα μεγάλα αντικείμενα δεν μπορούσαν να φτάσουν στο παρκέ. Τόση μεγάλη ένταση υπάρχει μόνο μεταξύ αυτών των δύο ομάδων”.

Για τα επεισόδια στην Ελλάδα:
“300 άτομα καταφθάνουν στο κλειστό χωρίς εισιτήριο κι επιχειρούν να εισέλθουν, τρέχουν προς την είσοδο κι η ασφάλεια δε μπορεί να κάνει τίποτε άλλο απ’ το να υποκύψει. Με αυτό τον τρόπο εισέρχονται στο κλειστό οι χούλιγκανκς. Η ασφάλεια του γηπέδου είναι 60 χρονών άνθρωποι. Τι μπορούν να κάνουν απέναντι σε 20χρονους;

Τόση ασφάλεια κι έλεγχος υπάρχει (γέλια). Γενικά είναι αδιανόητη η ασφάλεια στο γήπεδα. Μπορείς να δεις σε videos πως προσπαθούν να προστατεύουν τους εαυτούς τους απ’ τις φωτοβολίες και τρέχουν στη φυσσούνα και δεν υπάρχει χώρος για εμάς να περάσουμε. Είναι αυτό ασφάλεια (γέλια);”.

Για το εύκολο 3-0 του Παναθηναϊκού:
“Κανείς δεν περίμενε πριν απ’ τους τελικούς. Άλλωστε οι αντίπαλοί μας θριάμβευσαν στην Ευρωλίγκα, είχαν το ψυχολογικό προβάδισμα και το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη”.

Είπε “αντίο” στο μπάσκετ ο Κώστας Τσαρτσαρής!

Ομπράντοβιτς: Τρισευτυχισμένος που πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα μου

Αποθέωση με “σκούπες” από 3000 φίλους του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Γης μαδιάμ το ΣΕΦ: εικόνες ντροπής στον 3ο τελικό της Α1 μπάσκετ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η στιγμή που Μπαρτζώκας, Χάινς συγχαίρουν τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (VIDEO)

Πρωτάθλημα μες στο Παλέ ο Παναθηναϊκός! – Επέστρεψε στον θρόνο του Γιαννακόπουλος: Περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για τα αίσχη

Σπανούλης: “Γαμώ τον αθλητισμό μου”! – Παπανικολάου: “Έσφαξαν το μπάσκετ”

Λάσμε: Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει

Μαθήματα πολιτισμού από Μπαρτζώκα, Τόμιτς, Λο και Χάινς

Η καφρίλα νίκησε ξανά – “Ζούγκλα” το ΣΕΦ (VIDEO)

Έσπασαν κάμερα στο ΣΕΦ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε