Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Η παρουσία στη Λεωφόρο και η προσφορά στην Εθνική πριν το «έπος» του Euro 2004

Μίκης Θεοδωράκης: Η παρουσία στη Λεωφόρο και η προσφορά στην Εθνική πριν το «έπος» του Euro 2004
Intime.gr

Ο σπουδαιότερος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, ο Μίκης Θεοδωράκης, πέρασε στην… αιωνιότητα. Η προσφορά του μουσικού μας ογκόλιθου στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και η παρουσία του στο ματς που η γαλανόλευκη “κλείδωσε” την παρουσία της στο ιστορικό Euro 2004

Μέσα σε όλα όσα…. τεράστια έκανε στην καριέρα του, ο Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε να συνδέσει το όνομα του και με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στον ιστορικό αγώνα της “Γαλανόλευκης” με την Β. Ιρλανδία και παρακολούθησε από κοντά την ομάδα του ότο Ρεχάγκελ να “κλειδώνει” την πρόκριση της στο Εuro 2004.

Ο αγώνας έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2003 στη Λεωφόρο και ο Μίκης των Ελλήνων πανηγύρισε μαζί την ιστορική νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με το πέναλτι του Τσιάρτα (1-0).

Βέβαια, ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στη Λεωφόρο -παρουσία και του Λευτέρη Παπαδόπουλου- και για ένα ακόμα λόγο. Στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” ακούστηκε για πρώτη φορά ο ύμνος της εθνικής ποδοσφαίρου, που αποτέλεσε προσφορά του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις