Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Μιρτσέα Λουτσέσκου για Ραζβάν: «H φιλοσοφία του τον έκανε ηγέτη»

Μιρτσέα Λουτσέσκου για Ραζβάν: «H φιλοσοφία του τον έκανε ηγέτη»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για τον γιο του Ραζβάν, με τον Ρουμάνο τεχνικό να στέκεται στην ιδιαίτερη φιλοσοφία και μεθοδικότητα που έχει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και με τις οποίες έχει καταφέρει να γίνει ηγέτης.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μίλησε σε Ρουμάνικο Μέσο για τον γιο του Ραζβάν, με τον πρώην τεχνικό της Ντινάμο Κιέβου και της Σαχτάρ να στέκεται στα χαρακτηριστικά που έκαναν τον προπονητή του ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει, αλλά και τις συμβουλές που του έδωσε πριν ξεκινήσει το ποδόσφαιρο.

«Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ήταν τόσο συνδεδεμένος με το άθλημα. Μέσα στο σπίτι είχε φτιάξει δύο εστίες, κι είχε κάνει μόνος του πίνακες με τη βαθμολογία των ομάδων.

Μου είπε ότι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, και του είπα ότι δεν μπορεί. Του είπα ότι ο κόσμος θα είναι αμείλικτος μαζί σου αν δεν φτάσεις στο δικό μου επίπεδο. Και δεν το χρειάζομαι αυτό. Με τα παιδιά πρώην παικτών, ο κόσμος δεν έχει υπομονή. Δεν μοιάζει με καμιά άλλη δουλειά, γιατρός, δικηγόρος. Εδώ είσαι στο επίκεντρο, κι αν δεν είσαι σε αυτό το επίπεδο, δεν σε αποδέχονται.

Ο Ραζβάν έπαιζε και άλλα αθλήματα. Σκι, τένις, πινγκ πόνγκ, αλλά ο ένας προπονητής του μου είπε κάποια στιγμή να μην τον ξαναφέρω για προπόνηση, καθώς βλέπει τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο.

Μετά από αυτό κάναμε μια κουβέντα και του είπα ότι αφού θέλει τόσο πολύ να παίξει ποδόσφαιρο, ας γίνει τερματοφύλακας, αφού κανείς δεν θα μπορεί να τον συγκρίνει μαζί μου.

Και μπορεί το ύψος του να μην βοήθησε, αλλά η εξαιρετική του φιλοδοξία, η σοβαρότητα κι η δουλειά στην προπόνηση τον βοήθησαν να εξελιχθεί.

Αν σε δουν να δουλεύεις σοβαρά, να τσακώνεσαι στα αποδυτήρια, σε αναγνωρίζουν ως ηγέτη. Έτσι γεννιούνται οι ηγέτες» ήταν τα λόγια του Μιρτσέα Λουτσέσκου για τον γιο του Ιβάν.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις