Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μολδαβία – Ελλάδα: Έκανε το… εθνικό της καθήκον με σούπερ Φορτούνη! Ακολουθεί “τελικός” με Σλοβενία (video)

Μολδαβία – Ελλάδα: Έκανε το… εθνικό της καθήκον με σούπερ Φορτούνη! Ακολουθεί “τελικός” με Σλοβενία (video)
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική Ελλάδας ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Μολδαβία και με ένα εύκολο διπλό με σκορ 2-0, βρέθηκε μία νίκη μακριά από την άνοδό της στη League Β του Nations League.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού άνοιξε το σκορ με γκολάρα και είχε την ασίστ για το δεύτερο τέρμα του Μπακασέτα, που “καθάρισε” το ματς. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν μέσα και στις περισσότερες φάσεις της Εθνικής Ελλάδας, έχοντας τρομερή συνεργασία με τον άσο της Αλάνιασπορ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με τη νίκη της αυτή, η Ελλάδα διατηρήθηκε σε “τροχιά” πρώτη θέσης και πλέον χρειάζεται τη νίκη απέναντι στη Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου της League C (Τετάρτη 18/11, 21:45 LIVE από το Newsit.gr), για να βρεθεί στην κορυφή.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς κι “έκλεισε” την Μολδαβία στα καρέ της. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε μάλιστα μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα, με τον Μπακασέτα να κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φορτούνη, αλλά τον Τρικαλινό ποδοσφαιριστή να “νικάει” ο Ναμάσκο σε τετ-α-τετ από διαγώνια θέση.

 

Στη συνέχεια, η Ελλάδα δυσκολεύτηκε να παράξει “καθαρές” ευκαιρίες, παρά την “πίεση” και τα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισε από τους Μολδαβούς. Στο 32′ όμως, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα, έκανε δύο κοντρόλ έξω από την περιοχή και “εξαπέλυσε” μία απίθανη “οβίδα”, η οποία κατέληξε “συστημένη” στο “παραθυράκι” του Ναμάσκο για το 1-0 στο ματς.

 

Οι δύο μεσοεπιθετικοί της Εθνικής Ομάδας άλλαξαν ρόλους στο 40′, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να “μοιράζει” στον παίκτη της Αλάνιασπόρ μέσα στην περιοχή, για να βάλει αυτός πρόωρο τέλος στο ματς, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0, με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

 

Η Ελλάδα θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ πριν βγει το ημίχρονο, αφού ο Τσιμίκας έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά στο 43′ και βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα τον Μολδαβών, ο οποίος κι απέκρουσε όμως, έστω και με δυσκολία, το δυνατό του σουτ.

 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με την Εθνική μας Ομάδα να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο λίγο έλειψε να αυξήσει και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μπακασέτας και Φορτούνης είχαν μία ακόμη τρομερή συνεργασία, με τον πρώτο να βρίσκει τον δεύτερο με “μαγική” κάθετη πάσα, αλλά παρά την άψογη υποδοχή της μπάλας, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα απέναντι από τον Ναμάσκο.

 

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ έριξε στη συνέχεια το ρυθμό, με τον Ολλανδό τεχνικό να κάνει νωρίς αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες “κλειδιά” ενόψει του νέου “τελικού” με τη Σλοβενία. Η επόμενη καλή φάση ήρθε έτσι στο 81′, όταν από κλέψιμο της Εθνικής στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφθασε στον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός δεν κατάφερε να περάσει και τον Ναμάσκο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ως εκ τούτου, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, “σφραγίζοντας” τη δεύτερη νίκη της Ελλάδας επί της Μολδαβίας και δίνοντάς της την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στη League B της Nations League, σε έναν τελικό με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη.

Οι συνθέσεις στο Μολδαβία – Ελλάδα

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Άρμας, Λ. Ζάρνταν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα (83′ Μπότσιουκ), Ράτα (63′ Τούρτσαν), Τσότσιουκ (46′ Καιμάκοβ), Σπατάρου, Νταμασκάν (71′ Ντάμασκαν).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (65΄Τζόλης), Μπακασέτας, Λημνιός (79′ Χατζηγιοβάννης), Παυλίδης(79′ Γιακουμάκης).

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις