Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μονοετής αποκλεισμός για τον Ονανά του Άγιαξ

Μονοετής αποκλεισμός για τον Ονανά του Άγιαξ
ΑΠΕ

«Ήχησε» βαριά «καμπάνα» για τον Αντρέ Ονανά στον Άγιαξ – Στο CAS θα προσφύγει ο «Αίαντας».

Χωρίς τον Αντρέ Ονανά θα αναγκασθεί να αγωνίζεται ο Αγιαξ για τον επόμενο χρόνο! Οπως έγινε γνωστό, ο τερματοφύλακας του Αγιαξ τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Να αναφέρουμε ότι -τον περασμένο Οκτώβριο- ο Ονάνα έκανε αντιντόπινγκ τεστ και βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι είχε λάβει κατά λάθος χάπι της γυναίκας του.

Τόσο ο ολλανδικός σύλλογος, όσο και ο παίκτης αναμένεται να εφεσιβάλλουν άμεσα την απόφαση, απευθυνόμενοι στο CAS.

«Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου ο Ονάνα αισθανόταν αδιαθεσία. Ήθελε να πάρει ένα χάπι για να απαλύνει τον πόνο του. Χωρίς να το ξέρει ωστόσο, πήρε το Lasimac, ένα φάρμακο το οποίο είχε συνταγογραφηθεί στο παρελθόν στη σύζυγό του.

Η σύγχυση του Ονάνα είχε ως αποτέλεσμα να πάρει κατά λάθος το φάρμακο της συζύγου του, γεγονός που έφερε στο φινάλε τη συγκεκριμένη τιμωρία από την UEFA. Επιπλέον, η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας δήλωσε πως ο Ονάνα δεν είχε πρόθεση να “κλέψει”.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πιστεύει, βάσει των κανονισμών που έχει θεσπίσει κατά του ντόπινγκ, ότι ένας αθλητής έχει συνεχώς καθήκον να διασφαλίζει πως δεν θα εισέρχονται στο σώμα του απαγορευμένες ουσίες» αναφέρει η πλευρά του Άγιαξ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις