Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα του στη Euroleague

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα του στη Euroleague
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα (21:30, Newsit.gr, Novasports Prime) και θα προσπαθήσει να μπει με το… δεξί στην φετινή Euroleague και να στείλει από νωρίς “μήνυμα” στους ανταγωνιστές του.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup, ο Ολυμπιακός μπαίνει στη “μάχη” της Euroleague, κάνοντας… πρεμιέρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μέσα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο “παρκέ” της Euroleague μετά από μία εξαιρετική σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου (19-9), με πλεονέκτημα έδρα στα πλέι οφ, όπου απέκλεισαν τη Μονακό με 3-2 στη σειρά και προκρίθηκαν στο Final-4 του Βελιγραδίου.

Εκεί, ηττήθηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, η οποία έδωσε τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών με το τρίποντο-μαχαιριά του Βασίλιε Μίτσιτς στο φινάλε του ημιτελικού. Τελικά ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τέταρτη θέση, για να επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε το νταμπλ.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας… ενέκρινε συγκεκριμένες κινήσεις στο μετεγγραφικό παζάρι, ενισχύοντας την περιφέρεια, μετά την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (ΝΒΑ), με τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος προερχόταν από καλή χρονιά σε Ούνιξ Καζάν και Γαλατάσαραϊ.

Την ίδια στιγμή κάλυψε το κενό του Γιώργου Πρίντεζη με τον Άλεκ Πίτερς από την Μπασκόνια, προσθέτοντας λύσεις στο περιφερειακό σουτ, ενώ στη θέση του Χασάν Μάρτιν πρόσθεσε το όνομα του Τζόελ Μπολομπόι, από την ΤΣΣΚΑ. Τέλος, ο Τάρικ Μπλακ αντικατέστησε τον Κουίνσι Έισι, ενώ έφερε στο λιμάνι τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Πάπας από το NCAA.

Ο Έλληνας κόουτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με την ψυχολογία να είναι σε πολύ καλά επίπεδα, κάτι στο oποίο βοήθησε και η κατάκτηση του Super Cup.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, μετά τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια, για την ACB. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν υπολογίζει στην παρουσία των Νίκολα Μίροτιτς και Κάιλ Κούριτς, όμως οι Καταλανοί ποντάρουν στην έδρα και στο γεμάτο ρόστερ τους για να φτάσουν στη νίκη.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας (20:30, Novasports 4)

Άλμπα Βερολίνου – Παρτίζαν (21:00, Novasports Start)

Βίρτους Μπολόνια – Μονακό (21:30, Novasports 5)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (21:30, Novasports Prime)

Τα χθεσινά (06/10) αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 68-71

Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 62-69

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζάλγκιρις Κάουνας 84-83

Βαλένθια – Μπασκόνια 71-81

Μπάγερν Μονάχου – Φενέρμπαχτσε 62-74

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις