Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα διαμορφώσει το πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα»

Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα διαμορφώσει το πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός στο ΟΑΚΑ (23/12)  για την Euroleague.

Ο Έλληνας τεχνικός των Πειραιωτών, αφού τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να πάρει τους δύο τίτλους στην Ελλάδα και να τους συνδυάσει με καλή πορεία στην Euroleague, εξήγησε ότι το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα… κρίνει τα Χριστούγεννα της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ 3:

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να συμμετέχει όπου διεκδικεί τίτλους είναι χαρά μας που είμαστε εκεί. Γνωρίζετε γιατί δεν ήμασταν στο πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ξανά τώρα. Θέλουμε να το κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο, ενώ παράλληλα οι αγώνες μας στην Ελλάδα μας βοηθούν και στην Euroleague».

Για τις τρεις διοργανώσεις και αν επιλέγει κάποια ως βασικό στόχο: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να διαλέγεις διοργανώσεις. Στην Euroleague δεν μπορείς να πεις ότι αδιαφορείς, παρά το ότι είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση για να την κατακτήσεις. Θες να φτάσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Έτσι πήρε ο Ολυμπιακός δύο φορές την Euroleague και πήγε σε δύο τελικούς την τελευταία δεκαετία. Εμείς οφείλουμε να παλεύουμε κάθε ματς και να δούμε τι θα καταφέρουμε. Είναι σημαντικές διοργανώσεις το Κύπελλο και το πρωτάθλημα για εμάς. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα κρίσιμα».

Για το αν είναι το καλύτερο ρόστερ που έχει δουλέψει: «Όχι είναι πολύ βιαστικό να το πει κάποιος αυτός. Αναλύσεις τέτοιες θα γίνουν στο τέλος όταν δούμε τι θα καταφέρουμε. Για τον Ολυμπιακό δεν μετρούν οι εμφανίσεις αλλά πως θα τελειώσει η σεζόν. Είμαι ευχαριστημένος με τη χημεία και τον τρόπο που δουλεύουμε».

Για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και κατά πόσο θα κρίνει θετικά ή αρνητική τη ψυχολογία της ομάδας του: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε έτσι είναι ακριβώς. Βαθμολογικά δεν είναι εύκολο να βάλουμε τις δύο ομάδες στο ίδιο ισοζύγιο. Όπως είπε και ο Δημήτρης είναι θέμα αξιοπρέπειας για τον Παναθηναϊκό και για εμάς είναι σημαντικό να νικήσουμε. Είναι σημαντικό ρεκόρ οι 11 νίκες και αν καταφέρουμε τις 12 σε μία δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ σημαντικό εχέγγυο για την πρόκριση μας στους 8.

Ο Ολυμπιακός έχει σαν στόχο τα playoffs και μετά θα επανεξετάσουμε τα δεδομένα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία γιατί ο βαθμός δυσκολίας της Euroleague είναι μεγάλος. Κάτω από εμάς είναι ομάδες σαν την ΤΣΣΚΑ, το Μιλάνο και την Ούνικς με αυτά τα μπάτζετ και τη μεγάλη ποιότητα. Εμείς δεν μπορούμε να λέμε ότι κοιτάμε κάτι περισσότερο από το επόμενο ματς. Θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα το πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του Τζεχάιβ Φλόιντ και σχολίασε  το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ 3:

Για το αν το ΟΑΚΑ αποτελεί το… δεύτερο σπίτι του: «Εμείς οι προπονητές πραγματικά έχουμε δύο σπίτια και είμαι στο δεύτερο, ναι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πάντα ενδιαφέρον και σκληρό. Ανεξάρτητα από τα οικονομικά και τις δυσκολίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία και στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν προβληματισμοί, όχι πολύ μεγάλα μπάτζετ. Αλλά διαμορφώνονται ανταγωνιστικό μπάτζετ, με ενδιαφέρον και προπονητές σε υψηλό επίπεδο».

Για τις οκτώ σερί νίκες του Παναθηναϊκού στην Stoiximan Basket League και το κατά πόσο οι «πράσινοι» έχουν ως βασικούς στόχους τις εγχώριες διοργανώσεις: «Φαινομενικά μπορεί να το πει κάποιος αυτό, αλλά στο εσωτερικό της ομάδας δεν ισχύει αυτό. Για εμάς κάθε αναμέτρηση είναι μία πρόκληση και μία προσπάθεια να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που έχουμε δείξει ειδικά στην Euroleague. Προφανώς κι η συγκομιδή μας στην Ευρώπη δεν είναι η καλύτερη ή αυτή που περιμέναμε.

Το ελληνικό πρωτάθλημα ταυτόχρονα έχει πολύ δρόμο ακόμα όπως είπα κάθε αναμέτρηση έχει τις δυσκολίες της. Επομένως για εμάς κάθε αναμέτρηση είναι μία αυτόνομη αναμέτρηση, η οποία έχει ενδιαφέρον, έχει σημασία να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, πιο συνεπείς, πιο ανταγωνιστικοί».

Για την αποχώρηση του Τζεχάιβ Φλόιντ και το αν θα έρθει αντικαταστάτης του: «Αυτή τη στιγμή στο θέμα της αντικατάστασης δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση. Ο Φλόιντ όπως ξέρετε ήταν εκτός ελληνικού πρωταθλήματος, έχουμε περισσότερους από έξι ξένους. Είναι μια κίνηση με δύο σκέλη και για τον παίκτη και για εμάς. Αφενός η ομάδα μας δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδεύει χρήματα για κάποια παιδιά που δεν συμμετέχουν πάρα πολύ. Αφετέρου είναι μια κατεύθυνση που και εγώ ως προπονητής και γενικότερα αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε. Από το να έχεις 15 παίκτες ίδιου επιπέδου, ίσως είναι καλύτερο να έχεις 13 ή 12 ή 14, που να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη, προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη απόδοση μέσα από αυτή την ατμόσφαιρα. Έχει δύο σκέλη αυτή η κίνηση. Σε ό,τι αφορά το μέλλον, θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να πούμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις