Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπέρνι Έκλεστοουν: Δήλωσε ένοχος για φορολογική απάτη και θα πληρώσει τεράστιο ποσό

Μπέρνι Έκλεστοουν: Δήλωσε ένοχος για φορολογική απάτη και θα πληρώσει τεράστιο ποσό
Reuters

«Δηλώνω ένοχος» είπε απλά ο Μπέρνι Έκλεστοουν σε δικαστήριο του Λονδίνου, για φορολογική απάτη κατά του βρετανικού δημοσίου, όσον αφορά έσοδα 465 εκατομμυρίων ευρώ που δεν δήλωσε.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 652 εκατομμύρια λίρες (800 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσαν οι εισαγγελείς την Πέμπτη (12/10), με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Formula 1 να έχει ομολογήσει την ενοχή του για φορολογική απάτη.

Ο Έκλεστοουν παρέλειψε να δηλώσει το 2015 στη βρετανική κυβέρνηση περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών, στο εξωτερικό. Ο Βρετανός είχε δηλώσει αθώος στις κατηγορίες τον Αύγουστο, αναφέροντας πως δεν ήταν αυτός ο κάτοχος του συγκεκριμένου trust.

Κατά την σημερινή ακρόαση (12.10), ο Έκλεστοουν άλλαξε την ομολογία του (με τα Μέσα από το εξωτερικό να αναφέρουν, πως το έκανε για να… πέσει στα μαλακά). Ο 92χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο Southwark Crown Court του Λονδίνου, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από τη δίκη του.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φαμπιάνα, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του και να εισαγάγει την έκκλησή του. «Δηλώνω ένοχος» είπε απλά για την εν λόγω υπόθεση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις