Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νέα εποχή για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Νέα εποχή για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Εκκίνηση για τη νέα εποχή πήρε σήμερα ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝAΣ, που ως γνωστόν είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Ο ΣΕΓΑΣ έκανε το πρώτο βήμα της νέας εποχής, έδωσε την εκκίνηση της νέας φάσης της προσπάθειάς του Αυθεντικού Μαραθωνίου για την παγκόσμια καταξίωση μέσα και από την εξέλιξη και βελτίωση της οπτικής του ταυτότητας.

Στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, εκπροσώπων της πολιτικών κομμάτων της χώρας, πολλών κρατικών φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και δρομικών οργανώσεων της χώρας, ο ΣΕΓΑΣ παρουσίασε το νέο όνομα του αγώνα.

«Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός».

Αυτό είναι το νέο όνομα του Μαραθωνίου. Με βάση τις μελέτες του ΣΕΓΑΣ, καταγράφει με πολύ πιο σωστό και σαφή τρόπο την «μοναδική» παγκόσμια «θέση» της εθνικής μας περιουσίας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου, αυτού που δεν είναι μόνο «Κλασικός», δηλ. 42.195μ, αλλά είναι μοναδικός πάνω στον πλανήτη, γιατί ξεκινά από το Μαραθώνα και καταλήγει στην Αθήνα. Αυτός ο Μαραθώνιος, που ο ΣΕΓΑΣ καλεί τους Έλληνες, αλλά και όλους τους δρομείς του κόσμου να τον τρέξουν έστω και για μία φορά στη ζωή τους, μπαίνει σε νέα τροχιά και προσπαθεί να φθάσει στην κορυφή των παγκοσμίων γεγονότων αθλητισμού και τουρισμού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τα νέο λογότυπο του γεγονότος, με οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και όλες οι εφαρμογές που έχουν να κάνουν με την νέα οπτική εικόνα του. Από σήμερα είναι γνωστά και τα μπλουζάκια των δρομέων, εθελοντών και όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωσης, καθώς και απλών πολιτών που θα ήθελαν να τα αποκτήσουν, μιας και είναι εξαιρετικά όμορφα.

Δείτε το video της παρουσίασης της νέας εποχής του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε