Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντίνος Μήτογλου: «Να χτίσουμε πάνω στη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Ντίνος Μήτογλου: «Να χτίσουμε πάνω στη νίκη με τον Ολυμπιακό»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μόνος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας στη Stoiximan Basket League και ο Ντίνος Μήτογλου που οδήγησε στη νίκη την ομάδα του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ (esake.gr).

Έχοντας ηττηθεί δύο φορές από τον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν, για το Super Cup 2023 by aegean islands και τη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε ένα σημαντικό «διπλό» απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και το πέτυχε στο ΣΕΦ για την τέταρτη αγωνιστική της Stoximan Basket League.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, με τον Ντίνο Μήτογλου να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση. Ο διεθνής φόργουορντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και μετά το τέλος της, μίλησε στο www.esake.gr για τη σημασίας της νίκης αλλά και της δική του απόδοσης.

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι όπως είναι πάντα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φυσικά ήταν και μία μεγάλη νίκη για εμάς, σε έναν δύσκολο και κλειστό αγώνα. Γνωρίζαμε πώς θα είναι έτσι το ματς και είχαμε προετοιμαστεί τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά, ώστε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης στην έδρα του αντιπάλου», ανέφερε αρχικά ο Ντίνος Μήτογλου και πρόσθεσε: «Σίγουρα αυτή η νίκη μας δίνει ψυχολογία και σκοπός μας είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να χτίσουμε πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σερί».

Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις και τα δύσκολα παιχνίδια δεν επιτρέπουν περαιτέρω πανηγυρισμούς στον Παναθηναϊκό κι εκεί στάθηκε ο Μήτογλου στη συνέχεια της τοποθέτησής του λέγοντας : «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο και να χαλαρώσουμε. Χαρήκαμε τη νίκη μας και τώρα συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Το μυαλό μας στρέφεται στην δύσκολη αποστολή που ακολουθεί εκτός έδρας κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ακόμα μία απαιτητική αναμέτρηση που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλά προετοιμασμένοι για να συνεχίσουμε νικηφόρα».

Η αλήθεια είναι πως ο Ντίνος Μήτογλου συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα στη διάρκεια της αναμέτρησης, με την απόδοση που είχε στις δύο πλευρές του γηπέδου. Παρόλα αυτά ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού απένειμε τα εύσημα στην ομαδική δουλειά καθώς τόνισε: «Πάντα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει τις νίκες. Γι’ αυτό προσπαθώ και προετοιμάζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε, όμως δεν φέρνει μόνο ένας παίκτης τα θετικά αποτελέσματα. Η δουλειά είναι ομαδική κι έτσι θα προχωρήσουμε, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

Για τη σημασία τη νίκης στο ματς με τον Ολυμπιακό ενόψει τη συνέχειας είπε: «Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση και ψυχολογικά. Ακόμα δεν είμαστε πλήρεις. Περιμένουμε να μπει ο Βιλντόζα, ο Παπαπέτρου, οπότε ακόμα δεν είμαστε πλήρεις. Αρχίζουμε να δενόμαστε ως ομάδα, υπάρχει ωραία χημεία και όσο περνούν οι αγώνες βελτιωνόμαστε. Βγάζουμε πράγματα πάνω στο παρκέ και θα γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και δημιουργήσουμε ένα καλό σερί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις