Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ντιρκ Νοβίτσκι: Οι Ντάλας Μάβερικς απέσυραν τη φανέλα του θρυλικού Γερμανού

Ντιρκ Νοβίτσκι: Οι Ντάλας Μάβερικς απέσυραν τη φανέλα του θρυλικού Γερμανού
Reuters

Στον… ουρανό του «American Airlines Center» των Ντάλας Μάβερικς βρίσκεται πλέον το Νο 41 του Ντιρκ Νοβίτσκι. Το άγαλμα του Μαρκ Κουμπάν για τον παλαίμαχο Γερμανό θρύλο του μπάσκετ και η πρόταση του Τζέισον Κιντ.

Δεν του άξιζε τίποτα λιγότερο. Η “φανέλα” του θρυλικού Ντιρκ Νοβίτσκι θα κοσμεί πλέον τον… ουρανό της έδρας των Μάβερικς, μετά από μια τελετή που έγινε στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (νίκη με 99-82 για την ομάδα από το Ντάλας).

Με παρόντες πολλούς πρώην συμπαίκτες του, ο Γερμανός πρωταθλητής του ΝΒΑ (2011) είδε τον ιδιοκτήτη των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, να αποκαλύπτει την μικρογραφία του αγάλματος που θα κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου.

Επίσης, ο Νοβίτσκι άκουσε τον άλλοτε συμπαίκτη του και νυν προπονητή των Μάβερικς, Τζέισον Κιντ να αστειεύεται και να του κάνει μια… πρόταση που αρκετοί παλαίμαχοι θα ήθελαν, προσφέροντας του ένα 10ημερο συμβόλαιο. Ο Γερμανός γέλασε και… την άφησε να περάσει!

Μεταξύ άλλων, στο γήπεδο βρέθηκαν ακόμα για να τιμήσουν τον Νοβίτσκι, ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αλλά και οι Τάισον Τσάντλερ και Πρέντρακ Στογιάκοβιτς.

Ο Νοβίτσκι ευχαρίστησε τους πάντες και όταν πάτησε το κουμπί, είδε ένα μπάνερ με το Νο 41 (το νούμερο της φανέλας του) να ανεβαίνει στον ουρανό του “American Airlines Center”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις