Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη
ΦΩΤΟ Intime

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και μίλησε και για τις εξελίξεις στα γηπεδικά θέματα του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Ο Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με στελέχη του ΠΑΟΚ και έμαθε τα νεότερα για τη Νέα Τούμπα, ενώ ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του αργότερα και το γήπεδο του Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Στα ζητήματα των αναπλάσεων και των παρεμβάσεων στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, έχουμε εξελίξεις και για δύο σημαντικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης: η ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και η πολύ γρήγορη ωρίμανση της διπλής ανάπλασης με μετακίνηση του γηπέδου του Άρη σε οικόπεδο του ΟΑΕΔ και μια σημαντική ανάπλαση στον χώρο του παλιού Χαριλάου.

Όσον αφορά τη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το “παρών” έδωσαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ, Γιάννης Δημογιάννης.

Για το θέμα πήρε κάποια στιγμή λόγο και ο Μάκης Γκαγκάτσης, τονίζοντας τα εξής: “Από τις 10 Ιουνίου που παραλάβαμε το ΠΔ, σε 70 μέρες έχουμε τα σχέδια που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, το masterplan που χρειάζεται έγκριση από την Περιφέρεια και το Δήμο μέσα στο 2022. Παράλληλα ως την άνοιξη χρειάζεται η έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκδοση αδειών”.

Ο Θανάσης Κατσαρής από την πλευρά του, εκ μέρους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, έθεσε το θέμα της ισονομίας στο θέμα του γηπέδου, σχετικά με την στήριξη που έλαβαν οι υπόλοιπες ομάδες κατά την κατασκευή των γηπέδων τους. Ζήτησε επίσης να παραχωρηθούν ανενεργοί αθλητικοί χώροι της Θεσσαλονίκης στον ΑΣ, όσο θα χτίζεται το νέο γήπεδο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις