Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης βραβεύτηκε από τον Δήμο Χανίων

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Τσαπατάκης βραβεύτηκε από τον Δήμο Χανίων

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση ΑμεΑ, Αντώνης Τσαπατάκης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) και φρόντισε να στείλει μήνυμα ισότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας 12 Ιουνίου, κάνοντας περήφανους όλους τους Κρητικούς αλλά και όλους τους Έλληνες.

«Το μήνυμά μου δεν έχει μόνο να κάνει με την αθλητική μου διάκριση, μα έχει να κάνει με την διάκριση που θέλω όλοι να έχουν στη ζωή τους. Η νίκη είναι η προσπάθεια και για μικρούς και για μεγάλους. Ελπίζω όσα ανέφερα στον Δήμαρχο περί προσβασιμότητας και για τα όσα έχει κάνει ήδη για αυτήν να εισακουστούν μα ελπίζω πάνω από όλα, όλοι οι πολίτες των Χανίων επιτέλους να διαπαιδαγωγηθούν για τον σεβασμό όλων των ανθρώπων μεταξύ τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμανε πως ο Δήμος Χανίων καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να γίνει η πόλη πιο προσβάσιμη στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ενώ τόνισε την ανάγκη αλλαγής της «κακής» συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στον συνάνθρωπό τους:

«Αυτή η προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης τόσα χρόνια, μας κάνει όλους να σκεφτούμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τη συμπεριφορά μας και τα βήματα που πρέπει να κάνουμε συνολικά ως κοινωνία αλλά και ως Δήμος για να δώσουμε σε όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα τις ίσες ευκαιρίες και τις ίσες δυνατότητες προσβασιμότητας στην πόλη.

Να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που οφείλονται στην ελλιπή υποδομή αλλά να ξεπεράσουμε και τα προβλήματα τα οποία οφείλονται στην κακή μας συμπεριφορά. Όλα τα μηνύματα αυτά μας τα υπενθύμισε ξανά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο Αντώνης Τσαπατάκης. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς που μας έκανε την τιμή να βρίσκεται εδώ και να είναι σίγουρος ότι μας κινητοποιεί και μας εμπνέει στο να γίνουμε καλύτεροι».

Πληροφορίες από zarpanews.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις