Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα τον Ζοσέ Μπότο ως νέο αθλητικό διευθυντή

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επίσημα τον Ζοσέ Μπότο ως νέο αθλητικό διευθυντή
ΦΩΤΟ Intime

Εποχή Ζοσέ Μπότο κι επίσημα στον ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να ανακοινώνεται ως ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ο Ζοσέ Μπότο ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα ως αθλητικός διευθυντής. Ο Πορτογάλος που αποκτήθηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Ζοσέ Μπότο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1966 στο Λούρες, μία περιοχή κοντά στη Λισαβόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ως μάνατζερ με την τοπική ομάδα της γενέτειράς του, πέρασε κι από τη Σακαβενέσε και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα.

Από το 2007 έγινε σκάουτερ, ενώ το 2010 έγινε επικεφαλής του σχετικού τμήματος, ρόλο τον οποίο διατήρησε μέχρι το 2018, όταν κι αποχώρησε από τον πορτογαλικό σύλλογο. Το 2018 μετακόμισε στην Ουκρανία κι έγινε ο αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχοντας μεγάλο μερίοδο ευθύνης για τη δημιουργία του ρόστερ.

Η Σαχτάρ μ’ αυτόν επικεφαλής κατάφερε να πανηγυρίσει τίτλους και να διαγράψει εξαιρετικές πορείες στο UEFA Champions League.

Ο Μπότο αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ και πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή του Δικεφάλου για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις