Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ, ξεγύμνωσε  τον βασιλιά… 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ερυθρόλευκο κατάντημα έχει δύο όψεις.

Η μια  είναι αγωνιστική. Συμβαίνει και  στις καλύτερες οικογένειες. Κάποια στιγμή έρχεται η φθορά. Σε τέτοιες  περιπτώσεις έχεις να διαχειριστείς  μια άσχημη κατάσταση, να ανασκουμπωθείς και να συνέλθεις. Το κακό με τον Ολυμπιακό είναι πως δεν μπόρεσε να ηττηθεί με αξιοπρέπεια. Κατρακύλησε από τη μια χρονιά στην άλλη. Σαν ένα “μαγικό” χέρι της κακιάς μάγισσας να άγγιξε τους ερυθρόλευκους και να τους μεταμόρφωσε από γλάρους σε ασχημόπαπα. Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε την εντύπωση της ομάδας που χάνει τα πρωτεία από άλλες που έγιναν καλύτερες. Χάνει γιατί βυθίστηκε αγωνιστικά. Απώλεσε όλες εκείνες τις αρετές που είχε σαν ομάδα και κατάντησε η χλεύη των νικημένων.

Η άλλη όψη, όμως, είναι  πολύ χειρότερη. Ολα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του, ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε μια κατηγορία οπαδών που δεν έμαθαν ότι υπάρχει κι άλλη όψη του νομίσματος. Που δεν έμαθαν να χάνει με αξιοπρέπεια. Τα όσα συνέβησαν με τη λήξη του ματς στις εξέδρες, τα αποδυτήρια και έξω από το γήπεδο, μαρτυρούν το λόγου το αληθές.
Νεαροί οπαδοί, ασυνήθιστοι στις ήττες και τις  αποτυχίες επιτέθηκαν επί δικαίων  και αδίκων. Η διαμαρτυρία είναι  αναφαίρετο δικαίωμα των οπαδών. Διαμαρτυρόμενοι  είναι αυτοί οι περίπου 9.000 που  έχουν εισιτήρια διαρκείας και δεν τους κάνουν χρήση. Διαμαρτυρόμενοι και όσοι φώναζαν ρυθμικά στις κερκίδες απευθυνόμενοι στον κ. Κόκκαλη με το σύνθημα «κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό»! Οσοι όμως σπάνε, κλέβουν, λεηλατούν και επιτίθενται δεν έχουν καμιά σχέση με την διαμαρτυρία. Αυτοδικούν και δημιουργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας σε παίκτες, συνοδούς, υπαλλήλους αλλά και τους υπόλοιπους οπαδούς που θα το σκεφτούν να ξαναπάνε στο γήπεδο νοιώθοντας ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Πρόκειται για τους κακομαθημένους οπαδούς που πίστευαν ότι ο Κόκκαλης είναι άτρωτος και μαζί του γίνονται άτρωτοι κι αυτοί. Τώρα που ήρθε η αγωνιστική κατάρρευση κι ο βασιλιάς φαίνεται γυμνός, πρώτοι αυτοί προχωρούν στην αποκαθήλωση του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Ολυμπιακό κι όχι η φετινή αγωνιστική του ανυπαρξία.  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε