Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Σπανούλης για Παππά και Φώτση

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα Final 4 της Ευρωλίγκας και μετά το τέλος του τελικού μίλησε για τα ματς στη Μαδρίτη ενώ δεν ξέχασε τους Παππά και Φώτση.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στο Eurohoops και αναφέρθηκε στην ήττα από την Ρεάλ…

“Στον αθλητισμό πρέπει να μάθεις να χάνεις. Όταν αποδέχεσαι την ήττα και την διαχειρίζεσαι όπως πρέπει, γίνεσαι πιο μεγάλος και κάνεις το μεγάλο βήμα για να κερδίσεις την επόμενη φορά.

Το θέλαμε, παλέψαμε, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε πως δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια. Ήταν πολύ κρίσιμο το σημείο που κάναμε το σερί και έβαλε τα διαδοχικά τρίποντα ο Κάρολ. Έχουν να κατακτήσουν Ευρωλίγκα 20 χρόνια, έπαιζαν στο σπίτι τους, ήταν καλύτεροι στο τέλος και το άξιζαν. Κακά τα ψέματα, είναι πλεονέκτημα η έδρα. Σκεφτείτε να παίζαμε εμείς τελικό στο ΣΕΦ με το κόσμο στο πλευρό μας και να σουτάραμε στα καλάθια που εκτελούμε κάθε μέρα.

Η Ρεάλ ήταν πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα. Έστελνε δύο και τρεις παίκτες πάνω μου και δυστυχώς, παρότι είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ δεν τα βάλαμε. Σε τέτοια ματς πρέπει να είσαι πιο εύστοχος και δεν μπορείς να χάνεις τόσες πολλές βολές, όσες χάσαμε εμείς. Κάναμε τρομερές υπερβάσεις, φτάσαμε ως εδώ ενώ πάλι δεν το περίμενε κανείς, αλλά απόψε δεν ήταν γραφτό να γίνει. Η ζωή προχωράει. Στόχος να επιστρέψουμε γρήγορα στα φάιναλ φορ. Αν γίνεται την επόμενη σεζόν κιόλας, στο Βερολίνο.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρώτη του ήττα σε Final 4, είπε: “Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό. Δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια. Δεν ήταν γραφτό να το πάρουμε.”

Ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στη “μάχη” του πρωταθλήματος και ο Σπανούλης δεν ξέχασε τους Παππά (τραυματίστηκε σοβαρά και μένει 6 μήνες εκτός δράσης) αλλά και τον Φώτση (έχασε τη μητέρα του).

“Πρώτα από όλα, επειδή πάνω από το μπάσκετ είναι η ζωή και το ανθρώπινο στοιχείο, θέλω να πω συλλυπητήρια στον Αντώνη Φώτση για το χαμό της μητέρας του. Του έστειλα και μήνυμα. Εύχομαι να είναι δυνατός και να θυμάται τη μάνα του όπως της πρέπει. Ξέρω από τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να πω και περαστικά στο Νίκο Παππά. Πάντα είναι άσχημο να τραυματίζεται ένας συναθλητής σου και να περνάει τόσο δύσκολες καταστάσεις. Κι εμείς στον Ολυμπιακό δεν έχουμε περάσει λίγα όλα αυτά τα χρόνια με τους τραυματισμούς. Εύχομαι στο Παππά να το ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψει γερός στα παιχνίδια και το μπάσκετ.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ, έχουμε τον τελευταίο στόχο μπροστά και πρέπει να τον κατακτήσουμε. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να αποφορτιστούμε πνευματικά, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Το θέλουμε το πρωτάθλημα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε