Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι 11 κορυφαίοι διεθνώς «καταραμένοι»

Οι 11 κορυφαίοι διεθνώς «καταραμένοι»

Άλλο ομάδα, άλλο εθνική. Εκτός του γεγονότος ότι ένας κορυφαίος παίκτης μπορεί να έχει γεννηθεί σε μία χώρα που δεν έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι άσχημες συγκυρίες, που μπορεί να μην επιτρέψουν σε κάποιον πραγματικά σπουδαίο παίκτη, να κατακτήσει κάτι με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Ξεχωρίσαμε λοιπόν για εσάς την κορυφαία 11άδα (ανά θέση), στην οποία ανήκουν μόνο πραγματικά μεγάλοι ποδοσφαιριστές με τεράστια καριέρα, που όμως δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τίποτα σε διεθνές εθνικό επίπεδο μέσα στον 21ο αιώνα. Πριν περάσουμε στο… κυρίως πιάτο να αναφέρουμε ότι όσοι ψάχνετε να παίξετε στοίχημα σε Νόμιμη και Ασφαλή πλατφόρμα, η Netbet αποτελεί ιδανική επιλογή.

Τερματοφύλακας: Κέιλορ Νάβας

Ο τερματοφύλακας από την Κόστα Ρίκα έχει πάρει τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός με τη Ρεάλ, έχει πάρει πρωταθλήματα, αλλά ως Κοσταρικανός δεν έχει πανηγυρίσει τίποτα με την εθνική. Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά Μουντιάλ, ενώ στην Κεντρική και Βόρεια Αμερική κυριαρχούν το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Δεξιός αμυντικός: Χαβιέ Ζανέτι

Τι να πούμε για την επιτομή του αρχηγού; Τεράστιος παίκτης, πιστός στρατιώτης της Ίντερ και της εθνικής. Με την πρώτη πήρε τα πάντα, με την αλπισελέστε… τίποτα. Αποσύρθηκε έχοντας 143 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Κεντρικός αμυντικός: Ρίο Φέρντιναντ

Εμβληματική παρουσία στην άμυνα της Γιουνάιτεντ. Στο Μάντσεστερ πήρε τα πάντα. Με την εθνική Αγγλίας όμως δεν τα κατάφερε. Σε 81 συμμετοχές, ο Άγγλος έδωσε ότι είχε και δεν είχε, αλλά τα τρία λιοντάρια δεν είδαν κάποιον τίτλο.

Κεντρικός αμυντικός: Βέρτζιλ φαν Ντάικ

Έχει ακόμη χρόνια μπροστά του. Δεν μπορούσαμε όμως να μην τον βάλουμε στην 11άδα, καθώς πριν τραυματιστεί ήταν ο κορυφαίος αμυντικός του κόσμου και ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη. Σε 28 συμμετοχές με τους οράνιε δεν έχει σηκώσει ακόμη κάποιο τρόπαιο.

Αριστέρος αμυντικός: Άσλεϊ Κόουλ

Κι αυτός όπως ο Ρίο Φέρντιναντ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάτι σε διεθνές επίπεδο, αφού η Αγγλία συνεχώς αποτυγχάνει. Με την Άρσεναλ και την Τσέλσι πήρε πολλούς τίτλους, αλλά με την εθνική έγραψε 107 συμμετοχές δίχως να καταφέρει κάτι.

Αμυντικός μέσος: Κλοντ Μακελελέ

Κι όμως, ο κορυφαίος ίσως, αμυντικός χαφ στο ποδόσφαιρο δεν πήρε τίποτα με την εθνική Γαλλίας. Δεν ήταν μέλος της ομάδας το 1998 και το 2000. Στο 2006 έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά το έχασε από την Ιταλία. Ο Μακελελέ δεν έχει πάρει κανέναν διεθνή τίτλο στην καριέρα του σε εθνικό επίπεδο!

Κεντρικός μέσος: Λούκα Μόντριτς

Ο Κροάτης λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, αλλά εκεί η Χρβάτσκα έχασε από τη Γαλλία. Έχει πάρει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα το καταφέρει με τη φανέλα της πατρίδας του.

Επιθετικός μέσος: Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Ο Αργεντίνος μάγος μας έχει προσφέρει σπάνιες στιγμές μαγείας σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε, ακόμη και με τη φανέλα της αλμπισελέστε. Η Αργεντινή όμως δεν πήρε τίποτα από το 1993 μέχρι και φέτος, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα. Σε αυτά τα 28 χρόνια υπομονής, ο Ρικέλμε αποχαιρέτησε με 51 συμμετοχές και κανένα τρόπαιο.

Ακραίος επιθετικός: Αριέν Ρόμπεν

Έχουμε δει φοβερά πράγματα από αυτόν, σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε. Κατέκτησε και Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν. Με την Ολλανδία όμως δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο τρόπαιο. Έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ το 2010, αλλά τον έχασε από την Ισπανία.

Ακραίος επιθετικός: Νεϊμάρ

Κι αυτός, όπως ο φαν Ντάικ έχουν χρόνια μπροστά τους. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη δεν έχει πάρει κανένα τρόπαιο με τη Βραζιλία. Έχει παίξει 111 ματς ήδη με τη σελεσάο και η πιο πρόσφατη αποτυχία ήταν αυτή στο Κόπα Αμέρικα εντός έδρας από την Αργεντινή.

Στράικερ: Ντιντιέ Ντρογκμπά

Δεν τα κατάφερε σε Μουντιάλ. Αναμενόμενο. Δεν μπόρεσε όμως ούτε σε κάποιο Κόπα Άφρικα να σηκώσει ένα τρόπαιο με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ιβοριανός στράικερ άφησε το στίγμα του στην Αγγλία με την Τσέλσι, πήρε τα πάντα, κατέκτησε με τη δική του σφραγίδα και το Τσάμπιονς Λιγκ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις