Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οι ευεργετικές συνέπειες του Bob Κοζώνη

Οι ευεργετικές συνέπειες του Bob Κοζώνη

Κάθε αγνός και τίμιος ΑΕΚτζής οφείλει τη δέουσα τιμή στον μακρινό θείο από το Σικάγο. Τον θείο που μας κούνησε από μακριά τα εκατομμύρια του και η πιο κοντινή απόσταση από την οποία μας απευθύνθηκε ήταν οι “Άγιοι Τόποι”.

Ο κ. Κοζώνης εξελίχτηκε σαν μέγα κάζο όχι τόσο για την ΑΕΚ όσο για εκείνους τους μετόχους της ΠΑΕ που τον παρουσίαζαν σαν Μεσσία. Οταν λοιπόν η φούσκα έσκασε μεγαλοπρεπώς ο αέρας της πήρε και σήκωσε τους μετόχους. 

Ο κόσμος της ΑΕΚ αγανακτισμένος από το χοντρό δούλεμα όπως ήταν φυσικό δεν τα έβαλε με τον Κοζώνη αλλά με τους μετόχους που αναγκαστικά τέθηκαν προ των ευθυνών του. Το προσφιλές παιχνίδι της «εξαφάνισης» και της μετάθεσης ευθυνών δεν μπορούσε πλέον να παιχτεί. Το φιάσκο Κοζώνη έβγαλε μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο που δεν σήκωνε άλλο, παρελκυστικές τακτικές και κρύψιμο της κεφαλής στην άμμο. Το σημείωμα αυτό δεν επιχειρεί να πείσει ότι το νέο διοικητικό σχήμα υπό τον φέρελπι νομικό κ. Σταύρο Αδαμίδη, θα λύσει τα προβλήματα. 

Τουλάχιστον θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει. Αν δεν “στραβώσει” και πάλι κάτι ο κ. Αδαμίδης θα είναι τις επόμενες μέρες από εν δυνάμει πραγματικός πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο βραχνάς από το δάνειo της Morgan Stanley θα έχει φύγει οριστικά. Και οι νυν μέτοχοι θα έχουν καταβάλει στα ταμεία της ΠΑΕ τα απαιτούμενα για να βγει η χρονιά

Κάπου εδώ θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον κ. Αδαμίδη. Οταν δηλαδή θα βγει στο ψάξιμο για νέους επενδυτές προκειμένου να αγοράσουν μετοχές και να γίνουν ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες της ΠΑΕ. Οσοι λοιπόν αντικρίζουν τον βαθμολογικό πίνακα και θεωρούν πως η χρονιά είναι χαμένη για την ΑΕΚ κάνουν λάθος. Το σωστό είναι πως για την ΑΕΚ τώρα αρχίζει η χρονιά. 

Η Ένωση έχει ανάγκη να αναταχτεί αγωνιστικά για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο ΟΑΚΑ κι αν είναι δυνατό να διεκδικήσει μέσα από τα πλέι οφ τη συμμετοχή της στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Να παίξει στο εξής καλό ποδόσφαιρο για να φέρει ξανά τους οπαδούς της στην εξέδρα και να τους πείσει το καλοκαίρι να σχηματίσουν και πάλι ουρές για τα εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Αδαμίδης τα ξέρει όλα αυτά. Σχετικά γρήγορα έμαθε επίσης ότι – τώρα πρόχειρα – δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να τα εγγυηθεί. Γι’ αυτό έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και διαβεβαίωσε τον κ. Μπάγιεβιτς ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το καλοκαίρι. Κι ύστερα βλέπουμε… Γιατί εδώ που τα λέμε κι αυτός θα “δει” αν υπάρχει μέλλον για την ΑΕΚ…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε