Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καμία διοργανώτρια προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ δεν πάει Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καμία διοργανώτρια προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ δεν πάει Τόκιο

Απίστευτο κάζο για όλες τις διοργανώτριες χώρες των προολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ, αφού καμία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από 8,5 εκατ. δολάρια έδωσαν οι 4 χώρες που διοργάνωσαν κάθε ένα προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ αλλά το πλεονέκτημα έδρας δεν τις βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς καμία εξ΄αυτών δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σλοβένοι και Ιταλοί, «σόκαραν» Λιθουανούς και Σέρβους στους τελικούς που έγιναν σε Κάουνας και Βελιγράδι αντίστοιχα, ενώ η Τσεχία που αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/7, 02:05, ΕΡΤ3) την εθνική μας ομάδα έβγαλε νοκ άουτ στον ημιτελικό οικοδεσπότη Καναδά στην Βικτώρια.

Click4More«Μαγικός» Ντόντσιτς έστειλε την Σλοβενία στο Τόκιο ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τη Λιθουανία

Με αντίστοιχο τρόπο την «πάτησαν» και οι Κροάτες στο Σπλιτ από τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι όμως ηττήθηκαν στον τελικό από την Γερμανία και έμειναν επίσης εκτός Τόκιο. Αυτή τους η ήττα μάλιστα σηματοδότησε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο της Ευρώπης στα προκριματικά,καθώς την πρόκριση για το Τόκιο θα πάρουν 4 ευρωπαϊκές ομάδες συνολικά με την Ισπανία και την Γαλλία να βρίσκονται ήδη στην τελική φάση.

Click4More: Η Ιταλία «έκλεισε το σπίτι» της Σερβίας και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι όμιλοι στο Τόκιο 

1ος Όμιλος: ΗΠΑ, Γαλλία, Ιράν, Ελλάδα ή Τσεχία.
2ος Όμιλος: Γερμανία, Ιταλία, Αυστραλία, Νιγηρία.
3ος Όμιλος: Ισπανία, Αργεντινή, Ιαπωνία, Σλοβενία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις