Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: «Λαβωμένος» για να κρατήσει αήττητο το ΣΕΦ στη Euroleague

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: «Λαβωμένος» για να κρατήσει αήττητο το ΣΕΦ στη Euroleague
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (21:00, Newsit.gr, Novasports Prime) για την 23η αγωνιστική της Euroleague, έχοντας αρκετές απουσίες και με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες κι έτσι να κρατήσει “αλώβητο” το ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διαφυλάξει και να διευρύνει το αήττητο της έδρας του στη Euroleague, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Φενερμπαχτσέ (94-80, 20ή αγωνιστική) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-69, 22η αγωνιστική) κι ενώ ενδιάμεσα το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναβλήθηκε (σ.σ. για τις 8 Μαρτίου).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία «χτυπήθηκε» και πάλι από τον κορονοϊό έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 12-7, μετρώντας 9-0 μέσα στο ΣΕΦ (mαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης οι μοναδικές αήττητες μέσα στην έδρα τους).

Εκτός μάχης έχουν τεθεί για τον Ολυμπιακό οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Γιώργος Πρίντεζης, αμφίβολος είναι ο Χασάν Μάρτιν, αφού ο Αμερικανός σέντερ δεν προπονήθηκε την Τετάρτη (26/1) και παρέμεινε στο σπίτι του λόγω αδιαθεσίας, ενώ θα απουσιάσει ένας ακόμα αθλητής, λόγω κορονοϊού.

Δεδομένη είναι η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ, αφού ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον άφησαν εκτός αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες, ενώ μακριά από το Βελιγράδι μετρά 2 νίκες – 8 ήττες στη Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο ΣΕΦ, η σερβική ομάδα έχει ηττηθεί στις τέσσερις τελευταίες… επισκέψεις της. Στον πρώτο γύρο, όμως αυτή τη σεζόν, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε με 81-76 του Ολυμπιακού. Με 7 νίκες – 12 ήττες, οι Σέρβοι βρίσκονται τρεις νίκες μακριά από την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Αμίτ Μπάλακ (Ισραήλ) και Σέρτζιο Σίλβα (Πορτογαλία).

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 21:00

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) -ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ-

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 21:00

Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Μονακό (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις