Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη για τους Πειραιώτες που έριξαν τους «πράσινους» από την κορυφή και τους στερούν τον τίτλο στη Super League 1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη για τους Πειραιώτες που έριξαν τους «πράσινους» από την κορυφή και τους στερούν τον τίτλο στη Super League 1
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στην 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, “ρίχνοντας” τους “πράσινους” από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σε ένα ανοιχτό ματς, με ευκαιρίες και δοκάρια για τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο “απειλητικός” και έφθασε στο γκολ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 68′, πανηγυρίζοντας μία μεγάλη νίκη γοήτρου, που τον φέρνει και “αγκαλιά” με την 3η θέση της Super League 1 και την έξοδο στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, “λύγισε” στο τέλος στη “μάχη” για το πρωτάθλημα, καθώς μετά την ήττα από τους Πειραιώτες, χρειάζεται ένα… θαύμα για να πάρει τον τίτλο από την ΑΕΚ, που ήταν η μεγάλη κερδισμένη από το ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης”.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες για γκολ, με τον Τσέριν να μην προλαβαίνει να πλασάρει προ του Τζολάκη στο 11′ και τον Μπερνάρ να κάνει αδύναμο σουτ μετά από ωραία δική του ενέργεια στο 17ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός βρήκε στη συνέχεια τα… πατήματά του και “χτυπώντας” κυρίως στην κόντρα επίθεση, έγινε πιο “απειλητικός” στο παιχνίδι. Ο Χουάνγκ βρέθηκε έτσι τρεις φορές σε θέση για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην καλύτερη στιγμή των Πειραιωτών στο ματς, ο Νοτιοκορεάτης μέσος στο 30′ είδε την μπάλα να κοντράρει σε σουτ και να καταλήγει οριακά άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπρινιόλι. Ο ίδιος παίκτης είχε και σουτ στην εστία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη δημιουργία και στο 50′, ο Εμβιλά συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ελ Αρμαπί, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του “τριφυλλιού”. Ο Παναθηναϊκός” απάντησε με τον Τσέριν να ξεμαρκάρεται εξαιρετικά στην περιοχή, αλλά να σουτάρει άουτ στο 59′ από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 68′, με τους Πειραιώτες να αναπτύσσονται εκπληκτικά στην επίθεση και τον Ροντινέι να “κόβει” την άμυνα του Παναθηναϊκού με γύρισμα από δεξιά, για να πλασάρει ο Ρέαμπτσιουκ σχεδόν σε κενή εστία, για το 1-0 στο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και στο 72′ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπερνάρ έκανε “μαγική” ενέργεια στην περιοχή, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και το σκορ δεν άλλαξε. Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν πάντως στη συνέχεια να “πιέσουν” τον Ολυμπιακό και η μοναδική καλή τους στιγμή ήρθε με ένα άστοχο σουτ του Κλέινχεϊσλερ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι Πειραιώτες έφθασαν έτσι στη νίκη με 1-0 και “σκότωσαν” την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, που πλέον χρειάζεται… θαύμα για να μη χάσει τον τίτλο στη Super League 1.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Φορτούνης (75’ Ραμόν), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (72’ Κώτσιρας), Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ (72’ Κλεϊχέινσλερ), Μπερνάρ, Παλάσιος (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (66’ Ιωαννίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις