Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ένα διαφορετικό ντέρμπι!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Το φετινό ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό διαφοροποιείται αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως παραμένει η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην Ελλάδα!

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη, συντελώντας σε σημαντικές αλλαγές στη διεξαγωγή των αγώνων. Μια σημαντική διαφοροποίηση είναι η απουσία φιλάθλων, γεγονός που έδινε ξεχωριστή αίσθηση στα μεγάλα ματς, πόσω μάλλον στα ντέρμπι «αιωνίων». Ωστόσο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την 11άδα τους, δείχνοντας έτοιμοι για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος. Μολονότι η φετινή τους σεζόν είναι εκ διαμέτρου αντίθετη όσον αφορά στην εικόνα και στην βαθμολογική τους θέση, σ’ ένα ντέρμπι μπορούν να συμβούν τα πάντα!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός |21+

Αήττητο σερί, Ευρώπη και απουσίες ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται, εν μέσω πανδημίας, να διατηρήσουν τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, όντες η μοναδική ομάδα της χώρας μας που αγωνίζεται στο Champions League. Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν αγωνιστική ταυτότητα, η οποία διαμορφώθηκε ήδη από πέρυσι και παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα. Μετρούν πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι αγώνες, έχοντας ως σημείο αναφοράς την άμυνά τους, καθώς σε 540 αγωνιστικά λεπτά έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ, από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός; Στην bwin το ζεις με ενισχυμένες αποδόσεις και δεκάδες επιλογές! | +21

Από την άλλη, το φετινό τους αγωνιστικό ζήτημα έγκειται στην παραγωγικότητα των πρώτων ημιχρόνων σε όλες τις αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά φέτος στο πρώτο 45λεπτο, στους 11 αγώνες που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η έλλειψη παραγωγικότητας συνδυάζεται τις περισσότερες φορές με την εικόνα της ομάδας, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να ψάχνονται περισσότερο στο πρώτο μέρος και να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο. Εκεί, παρουσιάζονται συνήθως βελτιωμένοι. Σχεδόν πάντα βρίσκουν λύσεις, ποντάροντας τόσο στην ατομική ποιότητα του ρόστερ, όσο και στις συνεργασίες που προκύπτουν από την καλή χημεία και την καθημερινή δουλειά.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μαρτίνς ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου αφορά στην επίθεση, καθώς Ελ Αραμπί και Χασάν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και θα χάσουν την αναμέτρηση. Ανάλογα με τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα είναι εκείνοι που συνήθως… βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαροκινός είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 5 γκολ και ο Αιγύπτιος δεύτερος με 4. Πρόκειται για τους δύο βασικούς σέντερ φορ του, γεγονός που οδηγεί τον Πορτογάλο τεχνικό στην εξεύρεση λύσης ανάγκης. Πέραν των δύο επιθετικών, όμως, τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αποτελεί τον σημαντικότερο φετινό δημιουργικό παίκτη.

Στην Ευρώπη, όπου το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Παρά τις ήττες από Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι στη συνέχεια, έχει δείξει ότι είναι ανταγωνιστικός. Μετά το ντέρμπι «αιωνίων» ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι με το φαβορί του ομίλου, τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, γεγονός που ενδέχεται να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στη διαχείριση του αγώνα.

Ψάχνει την ισορροπία ο Παναθηναϊκός

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στη Σούπερ Λιγκ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προπονητή Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν. Μαζί του απομακρύνθηκε και ο τεχνικός διευθυντής, Τσάβι Ρόκα. Οι «πράσινοι» άλλαξαν εντελώς πλάνο, προχωρώντας στην πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι για την τεχνική ηγεσία. Ενός προπονητή με μεγάλη εμπειρία, αλλά διαφορετική αγωνιστική λογική σε σχέση με τον Πογιάτος.

To Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός παίζει στη bwin με αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί και κορυφαίο live στοίχημα! |21+

Oι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αμυντικά. Κράτησαν το μηδέν παθητικό για δύο σερί ματς, με αντίπαλους τη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης, πανηγυρίζοντας ισάριθμες νίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα δύο ματς ήταν τα μοναδικά φετινά, στα οποία κατάφεραν να διατηρήσουν την εστία τους ανέπαφη.  Ωστόσο, στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν το ντέρμπι, η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο επανέφερε τον προβληματισμό. Η διακοπή για τις αναμετρήσεις του Nations League έδωσε περισσότερο χρόνο στον Μπόλονι να δουλέψει στις αδυναμίες της ομάδας του. Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι «κλειδί» για τη συνέχεια, τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά, μιας και το «τριφύλλι» έχει συγκεντρώσει μόλις 9 πόντους φέτος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που φιγουράρει στην κορυφή με 16 βαθμούς, όσους έχει και ο Άρης.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που το δεύτερο ημίχρονο αποτελεί συνήθως το χρονικό διάστημα υπεροχής, ο Παναθηναϊκός δέχεται τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα μετά το 70′ των αναμετρήσεών του, γεγονός που πρέπει να διορθώσει για να ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Η μάχη της μεσαίας γραμμής αναμένεται κομβική, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πράγματα από την ένταξη του Μαουρίτσιο στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Βραζιλιάνος ξεχωρίζει.

bwin – Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Συνδετικός κρίκος ο Βιγιαφάνιες

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι «αιωνίων», ανεξαρτήτως έδρας, από τις 28 Οκτωβρίου του 2017. Τότε, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του, είχε βρει τον δρόμο για το «τρίποντο» χάρη στο γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56′. Μάλιστα, ο Αργεντινός, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, είναι μαζί με τον Κουρμπέλη και τον Διούδη οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές των «πράσινων» που παραμένουν στο ρόστερ!

Από τότε, τέσσερα ντέρμπι έχουν λήξει ισόπαλα και μάλιστα με τις δύο ομάδες να μένουν στο under 2.5 γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός μετρά τρεις νίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις