Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ρεάλ ανάλυση: Έχασε την ταυτότητα του για ένα ημίχρονο και το πλήρωσε

Ολυμπιακός – Ρεάλ ανάλυση: Έχασε την ταυτότητα του για ένα ημίχρονο και το πλήρωσε

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague και το όνειρο για την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα “σβήστηκε” πολύ γρήγορα. Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο έκρινε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με όνειρα στο Βερολίνο. Η τρίτη σερί συμμετοχή του σε Final Four της Euroleague δημιούργησε προσδοκίες και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ονειρευόντουσαν την κούπα στη γερμανική πρωτεύουσα. Την κούπα που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την περασμένη σεζόν λόγω ατυχίας αλλά και της εκτελεστικής δεινότητας του Σέρχιο Γιουλ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήθελε να πάρει εκδίκηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον περσινό χαμένο τελικό, ωστόσο το όνειρο για την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα “σβήστηκε” πολύ γρήγορα.

Έχασε την ταυτότητα του στο πρώτο ημίχρονο

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι με διαφορά το πιο ποιοτικό της Euroleague. Το επιθετικό ταλέντο της δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ομάδα της διοργάνωσης και για να τη νικήσεις θα πρέπει να επιστρατεύσεις μία σκληρή άμυνα που δεν θα της επιτρέψει να βρει ρυθμό και θα την κρατήσει χαμηλά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιθυμούσε η ομάδα του να “δείρει” μπασκετικά την ισπανική ομάδα και να μην της επιτρέψει να αισθανθεί άνετα σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα.

Κι όμως οι ερυθρόλευκοι έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Για ένα ημίχρονο, οι Πειραιώτες έχασαν την ταυτότητα τους. Η μπασκετική σκληράδα τους πήγε… περίπατο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να σημειώνει 56 πόντους στο ημίχρονο! 28 σε κάθε περίοδο.

Και αν στη δεύτερη, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε επιθετικά και σημείωσε 27 πόντους, δεν ισχύει το ίδιο για το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν απλά καταστροφικό και έκρινε όλο το παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σημείωσε μόλις 10 πόντους και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 18 πόντους. Μία διαφορά που πολύ δύσκολα σε ημιτελικό Final Four μπορεί να ανατραπεί, ειδικά αν έχεις αντίπαλο ομάδα, επιπέδου Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν ο Ολυμπιακός μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει πιο σκληρά και να κατεβάσει τον ρυθμό του αγώνα, αποδείχθηκε ότι ήταν αργά.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν μπασκετικό εγωισμό, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά ακόμα και στους 8 πόντους, αλλά μέχρι εκεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θέλησε να δώσει άλλα δικαιώματα, δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να πλησιάσουν περισσότερο και έφτασαν άνετα στην πρόκριση στον τελικό.

Δεν πήρε τίποτα από τους ψηλούς του

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι η εξαιρετική φροντ λάιν του. Κι όμως στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα από τους ψηλούς του.

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν σκιά του εαυτού του. Ο Γάλλος σέντερ σημείωσε μόλις 2 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και δεν είχε καθαρό μυαλό σε κρίσιμες επιθέσεις στο φινάλε που θα μπορούσαν να βάλουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε μόλις 10 λεπτά κι έμεινε άποντος, ενώ ο Μόουζες Ράιτ πέρασε απαρατήρητος με 2 λεπτά συμμετοχής και καμία προσπάθεια.

Μοναδικοί διασωθέντες ήταν ο συγκινητικός Πίτερς που σταμάτησε στους 23 πόντους και ο ΜακΚίσικ με 17 πόντους. Θετικός και ο Γκος με 15 πόντους, αλλά και αρκετές άστοχες προσπάθειες (3/9 δίποντα), ενώ σε κακό βράδυ βρέθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις