Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ματέο αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ματέο αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους Πειραιώτες

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Ο Τσους Ματέο το παραδέχεται, αλλά δείχνει απεριόριστο σεβασμό στον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Τσους Ματέο μίλησε για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό (24/5, 22:00, Novasports Prime), τονίζοντας ότι σέβεται απεριόριστα τους Πειραιώτες και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου και τη φετινή χρονιά.

Ο τεχνικός των Μαδριλένων τόνισε αρκετές φορές ότι δεν σκέφτεται τι έχει γίνει στο παρελθόν, παρά εστιάζει στο σήμερα.

Αναλυτικά ο τεχνικός της Ρεάλ δήλωσε:

Για το αν είναι καλό ή κακό για την Ρεάλ ότι λογίζεται ως το φαβορί: “Αρχικά θέλω να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ. Γεια σε όλους τους συναδέλφους. Το να είσαι φαβορί ή όχι είναι καλή ανταμοιβή, αλλά δεν μιλάμε για αυτό στα αποδυτήρια. Σημαίνει περισσότερα από αυτό για τους οπαδούς και όλους

Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πώς να νικήσουμε. Να σεβαστούμε τους αντιπάλους μας. Έχουμε ένα σπουδαίο ημιτελικό κόντρα σε μία ομάδα με καρδιά πρωταθλητή που σεβόμαστε που έχει έναν κύριο στον πάγκο. Θα θέλαμε να σηκώσουμε πάλι το τρόπαιο, αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε έναν απίστευτο αντίπαλο στον ημιτελικό. Μόνο για αυτό μιλάμε στα αποδυτήρια”.

Για το αν η Ρεάλ μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι: “Θα παλέψουμε για να πάρουμε κι άλλο ένα τίτλο. Δεν υπερασπιζόμαστε τον περσινό τίτλο. Έχουμε 11 τρόπαια, που είναι δικά μας. Έχουμε ένα παιχνιδι μπροστά μας. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Έχουμε στο μυαλό μας μόνο τον ημιτελικό, σεβόμενοι τον αντίπαλο, που θέλουμε να τον νικήσουμε στο γήπεδο και… αυτό είναι.

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ: “Είμαστε πεινασμένοι. Δεν σκεφτόμαστε τι έχει γίνει. Έχουμε έρθει για να νικήσουμε. Τίποτα από όσα έγιναν στο παρελθόν θα καθορίσει αυτό το Final Four Είμαστε εδώ με την νοοτροπία να ξεχάσουμε τι έγινε φέτος και πέρυσι και σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό”

Για το αν η Ρεάλ μπορεί να σπάσει την κατάρα που λέει ότι η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου δεν παίρνει το τρόπαιο: “Για εμάς δεν σημαίνει τίποτα ότι καμία πρώτη ομάδα δεν έχει πάρει το τρόπαιο. Ξέρουμε τι θα συμβεί αν σκεφτείς ότι έχεις την καλύτερη ομάδα. Στον αθλητισμό παίρνεις μαθήματα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες. Στον σύλλογο το ξέρουν. Πρέπει να παλεύεις κάθε λεπτό για να πάρεις τον τίτλο, κάτι που κάναμε και πέρυσι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις