Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σα για Μαρινάκη: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του»

Ολυμπιακός – Σα για Μαρινάκη: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του»
ΦΩΤΟ intime

Ο Ζοσέ Σα έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην πατρίδα του και μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά αποκάλυψε και μία φοβερή στιγμή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας των Πειραιωτών, θυμήθηκε το κλάμα του “ισχυρού άνδρα” των Πειραιωτών για την ομάδα, όταν αυτή έχασε το πρωτάθλημα στην πρώτη δική του χρονιά στους “ερυθρόλευκους”, αλλά και διάφορες ιστορίες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι δηλώσεις του Σα

Για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα:

«Με τον Αστέρα δεν έπαιξα. Ήταν κάτι σαν ρεπό. Καθώς είμαστε ήδη πρωταθλητές, ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε μερικούς παίκτες στην ενδεκάδα και με άφησε έξω. Είναι αλήθεια ότι είχε ξεσυνηθίσει. Παίζω συνέχεια αν εξαιρέσουμε την εθνική Πορτογαλίας κι αυτό είναι καλό. Παίζω πάντα».

Για τον αν το μεγάλο προβάδισμα αφαιρεί το ενδιαφέρον:

«Αφαιρεί. Είναι δύσκολο να ανατρέψεις μια κατάσταση όταν υπάρχει διαφορά 12 βαθμών, αλλά όταν είσαι 19 ή 22 βαθμούς μπροστά είναι αδύνατο. Η ημέρα κατάκτησης του τίτλου ήταν μία σαν και τις υπόλοιπες. Κατακτήσαμε πρωτάθλημα και ούτε που το γιορτάσαμε. Κάναμε μπάνιο και ο καθένας πήγε σπίτι του. Συνήθως η ομάδα κάνει φιέστα στο τέλος της χρονιάς και όχι στο ματς που κατακτά τον τίτλο. Χωρίς τους οπαδούς δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον, το ποδόσφαιρο είναι γι’ αυτούς. 

Για το αν σκέφτεται ήδη τις διακοπές:

«Μένει ακόμη ο ημιτελικός και Θεού θέλοντος και ο τελικός του Κυπέλλου. Αλλά χρειάζομαι διακοπές, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρειάζονται». 

Για το αν πανηγύρισαν οι οπαδοί εν μέσω πανδημίας τον τίτλο:

«Δεν ήταν δυνατόν. Μετά το ματς με την ΑΕΚ που νικήσαμε 5-1, ήρθαν στο προπονητικό κέντρο. Ακόμη τότε δεν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά θέλαμε μία νίκη. Την κάναμε κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Για τη σχέση των παικτών με τον Μαρινάκη:

«Όταν ο πρόεδρος πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο, μιλά μαζί μας και έχουμε καλή σχέση. Πάντα τα πηγαίνει καλά με τους παίκτες, τουλάχιστον όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Όταν δεν πηγαίνουν, αφήστε το καλύτερα (γέλια). Είναι ιντιγκαδόρικη προσωπικότητα που έχει πάρει ιντριγκαδόρικες αποφάσεις, αλλά κανείς δεν αρνείται ότι είναι ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού. Θυμάμαι μια περίπτωση στην πρώτη μου σεζόν, σε διάρκεια δύο εβδομάδων ήμασταν στο Europa League, χάσαμε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο από μια πιο αδύναμη ομάδα, όπως η Λαμία. Οι οπαδοί ήταν καταρρακωμένοι και μία αντιπροσωπεία 15 εξ αυτών ήρθε στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος μιλούσε μαζί μας, ήταν πολύ λυπημένος και έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή, γιατί κατάλαβα πώς αισθάνεται ο ίδιος και πώς αγαπά την ομάδα».

Για την κλήση του στην Εθνική από τον Σάντος:

«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία. Απαντώντας στην ερώτηση: είναι διαφορετικό γιατί στην εθνική βλέπες συμπαίκτες και φίλους που έχεις να δεις καιρό. Και καθώς είμαστε εκεί για μικρό χρονικό διάστημα, 10 μέρες ή δύο εβδομάδες, πάντα υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Προσπαθούμε Θυμόμαστε τα παλιά, μιλάμε για το πώς είναι τα πράγματα στις ομάδες που είμαστε, ζωντανεύουμε παλιές στιγμές. Είναι σαν ένα reunion της οικογένειας».

Για τα μετεγγραφικά σενάρια:

«Είναι πάντα καλό να βλέπω το όνομά μου να συνδέεται με καλές ομάδες, καλά πρωταθλήματα γιατί αναγνωρίζεται η δουλειά μου. Κάθε παίκτης έχει τη φιλοδοξία να κάνει το επόμενο βήμα, να εξερευνήσει άλλα μέρη και εγώ δεν είμαι εξαίρεση. Αλλά  ένας επαγγελματίας πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται με ηρεμία αυτό το θέμα, γιατί μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού:

«Η πιο αστεία ιστορία ήταν την πρώτη μου σεζόν, γιατί εδώ και ένα χρόνο τα ματς δεν έχουν οπαδούς. Συνέβη στο τέλος του ματς με τη Μίλαν, νικήσαμε 3-1 και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε να νικήσουμε με δύο γκολ διαφορά και ήταν απίστευτο. Ήταν έκρηξη και τρέλα».

Για το πιο “καυτό” ματς του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Με τον ΠΑΟΚ τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Υπάρχει πάντα αυτό το σόου με τα πυροτεχνήματα και και καυτή ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά αυτά τα ματς δεν έχουν την ίδια διάσταση. Παίζουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα 70.000 και ποτέ δεν είναι γεμάτο». 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις