Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Όταν το cash out έγινε στην «λάθος» στιγμή

Όταν το cash out έγινε στην «λάθος» στιγμή

Το cashout, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο διαδικτυακό στοίχημα, έφερε την επανάσταση. Επρόκειτο για μία πολύ έξυπνη κίνηση των στοιχηματικών, οι οποίες με αυτό τον τρόπο θέλησαν να κρατήσουν τους πελάτες τους προσηλωμένους με το στοίχημα. Τί είναι όμως το cashout αλήθεια; Να το εξηγήσουμε με απλά λόγια γιατί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται και για κάτι το περίπλοκο. Ο εκάστοτε bookmaker δίνει τη δυνατότητα πρόωρου κλεισίματος ενός δελτίου όποτε το επιλέξει ο ίδιος ο παίκτης. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αμφίδρομα. Κάποιος μπορεί να έχει «χτίσει» ένα παρολί, να έχει πάει καλά στα πρώτα παιχνίδια χρονικά και ο book του δίνει τη δυνατότητα να κλείσει το κουπόνι του και να πάρει ένα κέρδος.

Αυτό το κέρδος προκύπτει από ένα σύνολο παραγόντων. Από τις αποδόσεις των αγώνων που έχει ήδη πιάσει, από τις αποδόσεις των αγώνων που δεν έχουν διεξαχθεί ή είναι ακόμα σε εξέλιξη, από τον αριθμό των αγώνων που έχει κερδίσει κ.α. Αυτή είναι η μία περίπτωση, η καλή. Η κακή περίπτωση είναι ο παίκτης να έχει δημιουργήσει ένα δελτίο και να μην του πηγαίνει καλά από την αρχή. Με τη δυνατότητα του cashout μπορεί να κλείσει το κουπόνι του και να πάρει κάποια χρήματα πίσω, σίγουρα λιγότερα από αυτά που πόνταρε όταν το είχε αρχικά δημιουργήσει. Έτσι, γλυτώνει την απόλυτη χασούρα και συνήθως αυτό το ποσό θα το ρίξει σε κάποιο άλλο στοίχημα για να «ρεφάρει» όπως λέμε στοιχηματικά.

Αυτό που κινεί τους παίκτες του στοιχήματος, εκτός από τις γνώσεις, τα προγνωστικά, τις αναλύσεις είναι και το ένστικτο. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί είτε να σε οδηγήσει στην απόλυτη επιτυχία, είτε στην απόλυτη αποτυχία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές «τρελές» περιπτώσεις cashout, όπου οι παίκτες δεν έμειναν στα στοιχήματά τους, έκαναν cashout και στη συνέχεια τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Η Λέστερ πήγε πολύ κόσμο στο… τρελοκομείο

Τη σεζόν που η Λέστερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Αγγλία σίγουρα έστειλε αρκετό κόσμο στον γιατρό. Υπήρξαν παίκτες οι οποίοι πόνταραν υπέρ της στο ξεκίνημα, για πλάκα και έγιναν πλουσιότεροι κατά πολλές χιλιάδες λίρες. Υπήρξαν όμως και παίκτες που πόνταραν σε αυτή, αλλά δεν πίστεψαν ούτε στιγμή στο ποντάρισμά τους και στο τέλος της σεζόν χτυπιόντουσαν. Συγκεκριμένα, ένας Βρετανός φίλος της ομάδας πόνταρε 50 pounds στο να κατακτήσει η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι το πρωτάθλημα.

Τι έκανε όμως ο «τιτάνας»; Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής όταν και οι «αλεπούδες» κέρδισαν τη Σάντερλαντ, έκανε cashout για να πάρει 45 pounds. Τελικά η ιστορία δεν τον δικαίωσε. Εάν άφηνε το στοίχημά του έως το τέλος θα κέρδιζε 2.500 λίρες.

Σε μια άλλη περίπτωση που αφορά και πάλι παίκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο οποίος θεώρησε πως γνωρίζει πολύ καλά τα πρωταθλήματα Αγγλίας και μάλλον είχε δίκιο. Όμως δεν είχε καθαρό μυαλό και σωστή κρίση την κατάλληλη στιγμή. Ας δούμε όμως τι πραγματικά έκανε αυτός ο παίκτης.

Την σεζόν 2019-20 αποφάσισε να «χτίσει» ένα παρολί με 15 αγώνες συνολικά και μάλλον είχε τρομερή έμπνευση. Πόνταρε σε αυτό το παρολί μία λίρα και αν έπιανε και τα 15 παιχνίδια θα κέρδιζε συνολικά περίπου 25.000 λίρες. Το δελτίο του ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά ο Βρετανός δεν είχε την απαραίτητη υπομονή. Συγκεκριμένα, είδε το cashout σαν μία ευκαιρία να βγάλει λίγες λίρες για να μπορέσει να τις ποντάρει σε κάποιο άλλο δελτίο. Τράβηξε 14 λίρες όταν έπιασε τα πρώτα ματς και στη συνέχεια είδε ότι έπιασε το απόλυτο των προβλέψεων του. Σαν να μην έφτανε αυτό πόσταρε το δελτίο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η κατακραυγή ήταν κάτι λιγότερο από αναμενόμενη.

Μάικ Νιούμαν, ο άτυχος τυχερός…

Το FA Cup είναι γνωστό για τις εκπλήξεις του. Κάθε χρόνο πολλές ομάδες από τις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας καταφέρνουν να αφήσουν εκτός διοργάνωσης τα λεγόμενα «μεγαθήρια». Πρόκειται για έναν θεσμό, ιδιαίτερα αγαπητό στους στοιχηματικούς παίκτες.

Ένας Βρετανός παίκτης ονόματι Μάικ Νιούμαν, μπορούμε να πούμε πως ήταν ο τυχερός άτυχος της περσινής σεζόν. Ο Μάικ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παρολί επτά αγώνων υποστηρίζοντας στο κουπόνι του όλα τα αουτσάιντερ. Συγκεκριμένα, πόνταρε υπέρ των Μπαρνέτ, Ντονκάστερ, ΚΠΡ, Όλνταμ, Μίλγουολ, Νιούπορτ και στην ισοπαλία ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα. Σε αυτό το κουπόνι έριξε πέντε λίρες.

Τα παιχνίδια στο δελτίο του ξεκίνησαν πολύ καλά και ο Μάικ έβλεπε το ποσό να ανεβαίνει. Όμως δεν ήταν αρκετά υπομονετικός με αποτέλεσμα να πατήσει το κουμπί του cashout πολύ γρηγορότερα απ’ όσο θα έπρεπε.

Ο Βρετανός μπορεί να κέρδισε το τίμιο ποσό των 5.700 λιρών όμως εάν άφηνε το δελτίο του μέχρι το τέλος θα είχε γίνει πλουσιότερος κατά 293.000 λίρες περίπου. Οπότε καταλαβαίνετε πως μάλλον θα έκλαιγε μετά τα παιχνίδια παρά το κέρδος του.

Τα λεφτά έτρεχαν πιο γρήγορα απ’ τα άλογα

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα δούμε κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολλά χρήματα από κάποιο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Εδώ τα άλογα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον άτυχο συμπρωταγωνιστή τους που πήγε σε πρόωρο cashout. Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός παίκτης που αγαπά τον ιππόδρομο είχε ποντάρει στο γνωστό Bendigo Cup το 2018. Δημιούργησε ένα δελτίο με τέσσερις κούρσες και με ποντάρισμα δέκα δολαρίων θα κέρδιζε σχεδόν 13.000 δολάρια.

Μόλις είδε ότι κέρδισε τις δύο πρώτες κούρσες, αντιλήφθηκε την ευκαιρία που του προέκυψε και πήγε σε cashout κερδίζοντας το ποσό των 500 δολαρίων. Εάν είχε κρατήσει το δελτίο του όμως ανοιχτό έως το τέλος θα είχε κερδίσει ακόμα 12.500 δολάρια…

Και επειδή όπως βλέπετε οι Βρετανοί έχουν την… τιμητική τους, πάμε σε άλλη μια περίπτωση νεαρού από το Ηνωμένο Βασίλιο. Ο Τζακ Μπάινς θα μπορούσε να έχει βγάλει σχεδόν 100.000 λίρες και να έλυνε πολλά από τα προβλήματά του. Δεν τα κατάφερε όμως. Την περασμένη σεζόν αποφάσισε να φτιάξει ένα παρολί επτά αγώνων, όλοι απ’ την Πρέμιερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, πόνταρε σε Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας, Γουεστ Χαμ, Λέστερ, Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Σίτι και Νιουκάστλ. Τα παιχνίδια του πήγαιναν καλά. Έπιασε το πρώτο ματς χρονικά, αυτό της Τσέλσι κόντρα στη Νόριτς. Τα ανοιχτά ματς που είχε στο κουπόνι του πήγαιναν επίσης πολύ καλά. Δεν είχε όμως την απαραίτητη υπομονή και μόλις είδε το ποσό των 200 λιρών να προσφέρεται στο cashout άρπαξε την ευκαιρία. Τελικά μόνο ευκαιρία δεν ήταν. Όλα τα παιχνίδια στο κουπόνι του τα έπιασε, αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ το ποσό των 98.500 λιρών που θα κέρδιζε εάν δεν έκλεινε το δελτίο του.

Το cashout που προσφέρουν οι στοιχηματικές είναι μία επιλογή που τις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί υπέρ του παίκτη. Όποιο και αν είναι το δυνητικό αποτέλεσμα του κουπονιού σας ποτέ μην κοιτάτε τα πόσα χρήματα θα μπορούσατε να έχετε κερδίσει. Πολύ απλά γιατί δεν τα είχατε ποτέ!

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις