Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Σίγουρος ο Μαντσίνι για την πρόκριση της Ιταλίας

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Σίγουρος ο Μαντσίνι για την πρόκριση της Ιταλίας

Η Ελβετία έκανε την έκπληξη κι έστειλε την Ιταλία στα μπαράζ, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 του Κατάρ.

Η πρώτη θέση του 3ου ομίλου κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, με τους Ελβετούς να περνούν άνετα το εμπόδιο της Βουλγαρίας (4-0), την ώρα που οι πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν στο 0-0 εκτός έδρας με την Βόρεια Ιρλανδία.

Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τους προκριματικούς χωρίς ήττα, μόνο που η Ιταλία είχε μία περισσότερη ισοπαλία σε 8 ματς (4-4), σε αντίθεση με την Ελβετία που με την 5η της νίκη στην Λουκέρνη έφτασε στους 18 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ. Η Ιταλία έμεινε στους 16 και θα προσπαθήσει να βρεθεί στο Κατάρ μέσω των play offs.

Ο τεχνικός των «ατζούρι», Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήταν απογοητευμένος από την ισοπαλία, αλλά σίγουρος πως η ομάδα του θα ταξιδέψει τελικά στο Κατάρ: «Είπα στους παίκτες μου ότι τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια του Μαρτίου, όπου θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, θα πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη με την Βουλγαρία ενώ είχαμε και δύο πέναλτι υπέρ μας στα ματς με τους Ελβετούς, ήταν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις