Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Οι «Γκρέγκοι» της Τριεστίνα βράβευσαν το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός: Οι «Γκρέγκοι» της Τριεστίνα βράβευσαν το «τριφύλλι»
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός δίνει πολύ “δυνατό” φιλικό με την Μίλαν στην Τεργέστη (21:30, Cosmote Sport 2) και η παρουσία του στην πόλη έγινε… πόλος έλξης για τους Έλληνες φίλους της ιστορικής Τριεστίνα

Ευχάριστη έκπληξη για τον Παναθηναϊκό στην Τεργέστη. Οι Έλληνες φίλοι της Τριεστίνα (ιταλική πόλη με… γαλανόλευκο χρώμα) βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή του “τριφυλλιού” και βράβευσαν τους “πράσινους”, δίνοντας τους μια τιμητική πλακέτα.

Από τον Παναθηναϊκό ανταπέδωσαν με μια πλακέτα, ενώ τους πρόσφεραν και μια σακούλα με τα επετειακά προϊόντα, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τον τελικό των πράσινων στο Γουέμπλεϊ.

Για τους Έλληνες φιλάθλους της Τριεστίνα, η παρουσία του Παναθηναϊκού στην πόλη τους ήταν ιδιαίτερη όπως εξήγησε ο εκ των υπευθύνων της ελληνικής κοινότητας Θανάσης Παπαθανασίου, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Η Τεργέστη είναι μια πόλη που έχει σχέση με την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στην περιοχή αυτή, αλλά και κτίρια που είναι κοντά στην εκκλησία έχουν φτιαχτεί από Έλληνες. Πριν πολλά χρόνια ήρθαν στην Τεργέστη Έλληνες, οι οποίοι δεν άντεχαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό, προκειμένου να επενδύσουν.

Αυτή τη στιγμή στην Τεργέστη ζουν γύρω στους 500 Έλληνες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Η χαρά μας που βρίσκεται εδώ είναι μεγάλη και γι’ αυτό και θέλαμε να τους τιμήσουμε. Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι η Τριεστίνα έχει φτιαχτεί και από Έλληνες και σε όλη την περιοχή εδώ τους έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Εγώ προσωπικά είμαι Παναθηναϊκός και σκεφτείτε ότι ανέβαλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα για λίγες μέρες, προκειμένου να δω τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο γήπεδο της Τεργέστης. Όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις