Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Έτσι είδαν το ντέρμπι Βόβορας και Μπαρτζώκας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Έτσι είδαν το ντέρμπι Βόβορας και Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 78-71, για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Βόβορας ανέλυσαν το ντέρμπι στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να στέκεται στα ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του, αλλά και στα λάθη που έκανε και τον προπονητή του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στο κακό πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

“Ήταν ένα τυπικό ματς. Και οι δύο ομάδες δυσκολεύθηκαν να σκοράρουν. Δεν είδαμε την πραγματική ποιότητα. Είδατε τα ποσοστά. Για εμάς ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε το ματς έχοντας κρατήσει τον έλεγχο. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Κερδίσαμε τα ριμπάουντ, πήραμε περισσότερα και εκεί είχαμε δώσει έμφαση πριν από το τζάμπολ. Στην τέταρτη περίοδο κάναμε λάθη στην τακτική, κάναμε λάθη.

Δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη, πρέπει να προστατεύεις τη μπάλα και να βρίσκεις τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα είναι σκληρό με δύο ματς σε μία εβδομάδα. Θα προετοιμαστούμε, θα δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτά. Εννοείται πως θέλουμε κόσμο. Φυσικά. Ειδικά τώρα που δεν έχουμε πολλές επιλογές στη ζωή μας.

Δυστυχώς έτσι είναι το πρόγραμμα, θα παίξουμε δύο φορές στην κανονική περίοδο. Μου έλειψαν αυτοί οι αγώνες, το μόνο που θα ήθελα να σας πω και δεν είναι πλεονασμός, είναι πως λείπει ο κόσμος από τα γήπεδα. Ακόμη κι αν είναι εχθρικός απέναντί σου. Το επίπεδο ήταν χαμηλό, αλλά δεν φταίει μόνο η απουσία του κόσμου. Τα συναισθήματα που δημιουργεί ο κόσμος, παίζουν πάντα ρόλο.

Το μπάσκετ είναι φτιαγμένο για τον κόσμο, πρέπει να είσαι έτοιμος να κερδίσεις και εναντίον του Οι ομάδες που έχουν κορμό και ίδιο προπονητή για χρόνια, είναι πιο έτοιμες. Υπάρχουν ομάδες που τελείωσαν τις σεζόν τους πολύ πιο αργά από την Ελλάδα.

Η Βαλένθια, για παράδειγμα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, να σημειώσω κάτι. Οι ομάδες που έχουν προπονητή που έχουν δουλέψει στις ΗΠΑ, είναι από νωρίς πιο έτοιμες. Η Φενέρμπαχτσε και η Ζάλγκιρις δηλαδή, έχουν ένα αβαντάζ. Τακτικό ήταν το θέμα που δεν έπαιξε πολύ ο Σλούκας στο δεύτερο μέρος. Έχουμε 12 παίκτες. Κάποιες φορές οι επιλογές μας είναι λανθασμένες, κάποιες φορές είναι σωστές”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας:

“Ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν σημαντικό για την ψυχολογία του παιχνιδιού. Ήταν ήρεμοι, σκόραραν 22 πόντους ενώ εμείς προσπαθήσαμε, αλλά είχαμε βιαστικές επιλογές και βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ. Είχαμε πει ότι έπρεπε να προσεγγίσουμε το ματς από την άμυνα, όμως αργήσαμε να μπούμε σε αυτό το μεντάλιτι που πρέπει να έχεις σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε μια νεανική ομάδα.

Σιγά σιγά βελτιώσαμε την άμυνά μας, γίναμε πιο σκληροί στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, σταματήσαμε τη δημιουργία του Ολυμπιακού, όμως όταν επιστρέψαμε και μειώσαμε στους τέσσερις πόντους, είχαμε ελεύθερα σουτ και βιαστικές επιλογές που δεν μας επέτρεψαν να περάσουμε μπροστά και να αλλάξουμε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Έχουμε πει ότι χτίζουμε κάτι από την αρχή, θέλουμε νοοτροπία για να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, να πιέζουμε και να κλέβουμε τη μπάλα. Το άγχος και η πίεση είναι πολύ μεγάλη, είχαμε τεράστια επιθυμία για να κερδίσουμε αλλά αργήσαμε να μπούμε στο αμυντικό κομμάτι και βρήκαμε ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορείς να δίνεις δικαίωμα σε έναν τέτοιο αντίπαλο να πάρει την ψυχολογία. Δώσαμε εύκολα καλάθια στον Πρίντεζη στο ποστ, έγιναν λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν.

Πρέπει όταν γυρίζουμε τα ματς, να κρατάμε την άμυνα. Από την άλλη, είναι δύσκολο για την ομάδα γιατί απόψε είχαμε δύο διαφορετικά πόιντ γκαρντ.

Όταν χτίζεις μια ομάδα, είναι σημαντικό να μπορείς να βελτιώνεις πράγματα. Είχαμε ανοιχτά σουτ, θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, όμως δεν είχαμε ηρεμία. Η θέση του πόιντ γκαρντ είναι η σημαντικότερη σε αυτό το επίπεδο, μας στοίχισε ότι δεν είχαμε σωστή λειτουργία. Δεν κάναμε ένα καλό σκριν, δεν είχαμε καλό τάιμινγκ για τις σωστές προϋποθέσεις, αυτά πρέπει να δουλέψουμε. Δεν θέλω δικαιολογίες, αυτά τα προβλήματα όλες οι ομάδες θα τα αντιμετωπίσουν”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις