Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Τα ΜΜΕ φούσκωσαν όσα έγιναν στα αποδυτήρια” είπε ο Μπόλονι

Παναθηναϊκός: “Τα ΜΜΕ φούσκωσαν όσα έγιναν στα αποδυτήρια” είπε ο Μπόλονι
ΦΩΤΟ intime

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την επιστροφή στους αγώνες, σχολιάζοντας και την έκταση των επεισοδίων μεταξύ του ιδίου και των παικτών του, στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε στη Nova, ότι οι εντάσεις δεν ήταν ούτε έντονες ούτε πρωτόγνωρες και υποστήριξε ότι οι παίκτες του θα απαντήσουν στο γήπεδο. Παράλληλα, ο Μπόλονι δεν απέφυγε να απαντήσει και για τον… παραγκωνισμό του Μπουζούκη, ενώ αποκάλυψε ότι ο Κουρμπέλης δεν είναι στο 100%. 

Οι δηλώσεις του Μπόλονι

Για τον χαμό του Μαραντόνα και αν είχε βρεθεί ποτέ μαζί του: «Η απώλεια του μας έχει στεναχωρήσει όλους. Όταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης φεύγει έτσι είμαστε στεναχωρημένοι. Είχα την ευκαιρία να παίξω ως αντίπαλος μαζί του. Γι΄ αυτόν τα λόγια δεν έχουν ουσία. Δεν έχω τι να πρωτοπώ. Όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια και όχι μόνο ξέρει ότι είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής που χάθηκε. Θα έλεγα ότι έσβησε ένα μεγάλο αστέρι. Για να ωραιοποιήσω το θέμα θα πω ότι τα αστέρια ανεβαίνουν στον ουρανό και φωτίζουν πάντα τις ψυχές μας».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να ακολουθήσεις τον ρυθμό του Μαραντόνα: «Θα έλεγα ότι δεν ήταν γρήγορος όταν δεν είχε την μπάλα. Όταν είχε την μπάλα γινόταν ταχύτατος. Θα μπορούσα να πω ότι τα πόδια του ήταν σαν χέρια ενός καλλιτέχνη.»

Για τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης: «Όταν έχεις μια ομάδα με 40 νέους στα αποδυτήρια, ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα ουσιαστικά δεν μπορείς να αποφύγεις καταστάσεις έντονες. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Λατρεύω τους παίκτες που έχουν χαρακτήρα. Αυτός ο χαρακτήρας πρέπει να πηγαίνει προς το συμφέρον όλων. Κάποιοι μικροί εκνευρισμοί συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα. Όλα φούσκωσαν από τα ΜΜΕ. Το να γράφεις για σκάνδαλα, το κάνεις για να πουλήσουν. Για όσα έγιναν μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Εκλήθησαν παίκτες ενώπιον της διοικήσεως και πιστεύω με την ωριμότητα που τους διακρίνει ότι ένας άλλος τρόπος αντιμετωπίσεις είναι πιο σωστός. Έχω τη δύναμη να πω ότι όλα αυτά είναι πίσω μας. Λέω όμως ότι καινούργια μπορούν να εμφανιστούν. Η απάντηση μου είναι στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί πιστεύω ότι θα δώσουν απαντήσεις οι παίκτες μου. Εντός αγωνιστικού χώρου»

Για τον Μπουζούκη: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Είμαι προσεκτικός και βλέπω όσα κάνει ο Μπουζούκης. Έχουμε εξειδικευμένες προπονήσεις μαζί και με άλλους παίκτες. Θα δώσω ένα παράδειγμα αλλά δεν θα ξαναμιλήσω για θέματα που πρέπει να μένουν εσωτερικά. Και άμα θέλουμε να παίξει ο Βιγιαφάνιες καταδικάζουμε τον Μπουζούκη ή τον Ανδρέα. Μετά με ρωτάνε γιατί δεν παίζει ο ένας ή άλλος. Το ρόστερ που έχουμε είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να δώσουμε χρόνο σε όλους. Η στιγμή γι΄ αυτόν θα έρθει. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αποδείξουν και να δείξουν ότι μπορούν». 

Για τον Ντρεοσί: «Τόσο καιρό δεν είχαμε ένα γενικό ή τεχνικό διευθυντή. Έπρεπε να φέρουμε κάποιον που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έκανε σπουδές προπονητικής και διοίκησης. Προπόνησε και διοίκησε στη Γαλλία. Γνωρίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι ιδανικός άνθρωπος για την κατάσταση αυτή».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ντέρμπι και τι άλλαξε στο ημίχρονο: «Ενδεχομένως στην αρχή δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μια ισχυρή πίεση απέναντί μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος λίγο έριξε το ρυθμό του. Ίσως, ίσως, πολλά ίσως. Όμως στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο ακριβείς τεχνικά. Καταφέραμε να μειώσουμε τις αποστάσεις μας από τον αντίπαλο. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα ή κουράστηκαν. Αναμφισβήτητα όμως εμείς πιέσαμε αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώσαμε τις πέντε μεγάλες ευκαιρίες».

Για τη θέση του Κουρμπέλη: «Ο Κουρμπέλης θα μπορούσε να παίξει σαν στόπερ και στην Εθνική Ελλάδος έπαιξε επίσης εκεί. Μας φέρνει μια τεχνική ηρεμία στο χτίσιμο του παιχνιδιού μας. Αλλά αυτομάτως χάνουμε τις βαθιές μπαλιές από το κέντρο του γηπέδου. Αλλά το βασικό μου πρόβλημα είναι να επιστρέψει ο Κουρμπέλης. Ο Κουρμπέλης λόγω των παιχνιδιών που έχει παίξει έχει ενοχλήσεις και όταν έχεις διαδοχικούς αγώνες οι μύες κουράζονται. Θα πρέπει να επανέλθει λοιπόν».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Όλους τους αγώνες πρέπει να τους κερδίζουμε. Είναι ο επόμενος αγώνας μας και πρέπει να κερδίσουμε. Χωρίς να μπούμε στη ζώνη των φιλοσόφων είναι αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε.  Στη ζωή υπάρχει το πρέπει. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσουμε και πολλές φορές το πρέπει δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις