Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Τι αλλάζει με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός: Τι αλλάζει με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από το «τριφύλλι»
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και μαζί με την κούπα που ήθελε να κατακτήσει, πήρε και το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” που την “συνόδευε”.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Άρη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό για την αγωνιστική περίοδο 2023/24. Οι “πράσινοι” συνδύασαν το τρόπαιο με την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, αφήνοντας παράλληλα τον Άρη εκτός Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Χρήστου Κόντη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 4η θέση. Το Κύπελλο Ελλάδας όμως την έστειλε στα προκριματικά του Europa League.

Συνολικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2024/25 θα έχει τέσσερις ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα: Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Παναθηναϊκό στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Από τον δεύτερο γύρο του Conference League θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της προσπάθεια η ΑΕΚ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυο “μονοπάτια”.

Στην περίπτωση που κατακτήσει το Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα (29/05) θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League, ενώ εάν ηττηθεί θα ξεκινήσει στον 2ο γύρο των προκριματικών του Conference (τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις