Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ: Δύσκολη «αποστολή» στη Euroleague

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ: Δύσκολη «αποστολή» στη Euroleague
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει νικηφόρο… ποδαρικό στο 2022, αλλά μπροστά του έχει μια δύσκολη “αποστολή”. Το “τριφύλλι” υποδέχεται στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ματς για την 20η αγωνιστική της Euroleague (12/01, 21:00, Newsit.gr, Novasports Prime).

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον κορονοϊό αλλά τώρα επιστρέφει στη… δράση, δίνοντας το πρώτο του παιχνίδι μετά τις 27 Δεκεμβρίου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως -ακόμα και μέσα στο ΟΑΚΑ- φαντάζει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για το “τριφύλλι”, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (4-13).

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με άσχημο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2021, έχοντας υποστεί τρεις σερί ήττες στη διοργάνωση και χάνοντας εντός έδρας από τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία υποχρέωσή του για το περασμένο έτος (27/12), το “τριφύλλι” συνέτριψε το Λαύριο στο ΟΑΚΑ (93-69) και πήρε την πρόκριση για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απ’ την άλλη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκλεισε το 2021 στη Euroleague με ρεκόρ 10-7. Στην τελευταία υποχρέωσή της στη διοργάνωση, ηττήθηκε 71-65 από την ελλιπέστατη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Η Δημήτρης Πρίφτης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Λευτέρη Μποχωρίδη (αποκόμισε ενοχλήσεις στη γάμπα), ενώ δεν προπονήθηκε την Τρίτη ο Λευτέρης Μαντζούκας. Απ’ την άλλη, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Στα της… παράδοσης, ο Παναθηναϊκός μετράει 21 νίκες σε συνολικά 44 αναμετρήσεις των δυο ομάδων. Σε επίπεδο Euroleague από το 2000, οι “πράσινοι” έχουν 16 νίκες και οι Ρώσοι 22. Επί ελληνικού εδάφους, οι “πράσινοι” έχουν οκτώ νίκες και οκτώ ήττες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Τρίτη 11 Ιανουαρίου

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 94-80

Μπάγερν Μονάχου – Ζαλγκίρις Κάουνας 74-65

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 73-75

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

21:00 Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αναβλήθηκαν:

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης

Μονακό – Ούνικς Καζάν

Μπασκόνια – Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άλμπα Βερολίνου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις