Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Και ο Γκουαρντιόλα την πρώτη χρονιά δεν πήρε τίποτα»

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Και ο Γκουαρντιόλα την πρώτη χρονιά δεν πήρε τίποτα»
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει απόψε (27/08, 21:00, LIVE από το Newsit.gr) τη Κηφισιά για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 1 και ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε την αναμέτρηση στη Nova, αλλά στάθηκε γενικότερα στην ομάδα του τη φετινή σεζόν.

Ο Λουτσέσκου εξήγησε γιατί ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται καλύτερος από πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν και έφερε παράδειγμα τον Πεπ Γκουαρντιόλα και την πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

«Είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με την Κηφισιά. Από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Χαρτς, κρατάω το αποτέλεσμα που μας δίνει ένα πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς και την αυτοπεποίθηση που συνεχώς μεγαλώνει εντός του γκρουπ. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Δεν μπορείς να μείνεις πίσω. Πρέπει να είμαστε στο πιο υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Πρέπει να το προετοιμάσουμε καλά και να βρούμε το κίνητρο».

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι: «Νομίζω πως η δουλειά άρχισε από πέρσι και είχα σημειώσει πως αυτή τη δουλειά θα τη δούμε την επόμενη σεζόν και μπορώ να το αναλύσω. Πρώτα απ’ όλα στην ομάδα υπάρχουν τα παιδιά που ήταν πέρσι μαζί μας και έχουν πλέον αφομοιώσει τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να παίζουμε. Την περασμένη σεζόν υπήρχαν ποδοσφαιριστές και πήραν παραστάσεις. Βλέπετε για παράδειγμα πως έχουμε φέτος έναν ακόμη καλύτερο Κοτάρσκι. Να μιλήσω για τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη που πέρσι έκαναν την πρώτη τους σεζόν; Να μιλήσω για τον Τσιγγάρα που ήρθε μετά το δανεισμό του στη Γαλλία πιο ώριμος και πιο διαφορετικός;

Μπορεί φέτος να μην ήρθαν πολλοί παίκτες αλλά ήρθαν παίκτες με προσωπικότητα και αυτό είναι σημαντικό και έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη εδώ και είχαν ήδη συλλέξει κάποιες εμπειρίες και όλη την περσινή σεζόν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Ράφα Σοάρες είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από την περσινή σεζόν. Ήρθε και ο Μπάμπα και υπάρχει μεταξύ τους ένας εξαιρετικός συναγωνισμός που και τους ίδιους κάνει καλό αλλά και η ομάδα κερδίζει ενώ μου δίνει και εμένα τη δυνατότητα ως προπονητής να μπορώ να έχω εναλλακτικές για να ξεκουράζω τον οποιονδήποτε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως χρειάζεται χρόνος. 

Πάρτε για παράδειγμα τον Γκουαρντιόλα. Στην πρώτη του χρονιά δεν πήρε τίποτε. Έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν πήρε τίτλο.  Είχε καλούς ποδοσφαιριστές, φανταστικούς ποδοσφαιριστές σύμφωνα με αυτόν θα έπρεπε να έχει κερδίσει τίτλο αλλά δεν πήρε. Έχεις δυο επιλογές. Ή να κάνεις υπομονή και να δουλέψεις ή κάθε χρόνο να αλλάζεις ρόστερ. Αλλά έτσι καταστρέφεις την στρατηγική με την οποία έχεις αποφασίσει να πορευτείς.

Σε αυτή την ηλικία δεν είναι δυνατόν να μην κάνει λάθη ο Κουλιεράκης. Αλλά είναι διαφορετική προσωπικότητα σε σχέση με πέρσι. Η έλλειψη εμπειρίας είναι κάτι που ξεπερνιέται και δεν ανησυχώ. Να μιλήσω για τον Μιχαηλίδη; Πέρσι είχε χάσει το κίνητρο. Φέτος είναι εδώ και παλεύει! Ο Μουργκ; Ήρθαν πέρσι ποδοσφαιριστές και απογοητεύτηκε. Φέτος όμως είναι εδώ μαζί μας με όλη του την ενέργεια. Και να πω κάτι ακόμη: Και εγώ είμαι διαφορετικός από πέρσι. Μπορεί και εμένα να με επηρέασε ο αποκλεισμός από την Λέφσκι και να δυσκόλεψε τη δουλειά μου. Αλλά είμαστε πλέον ένα δυνατό γκρουπ που δουλεύει και έχοντας τις περσινές παραστάσεις μπορούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις