Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρί και Μπάγερν θέλουν να μπουν στη “χρυσή βίβλο” του Champions League (pic)

Παρί και Μπάγερν θέλουν να μπουν στη “χρυσή βίβλο” του Champions League (pic)
ΦΩΤΟ Reuters

Στο… θρόνο του Champions League θα καθίσει μόνο μια ομάδα. Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν θα “κονταροχτυπηθούν” για να σηκώσουν στο “Ντα Λουζ” την κούπα με τα “μεγάλα αυτιά”.

Να βάλουν το όνομα τους στη… βίβλο του Champions League και να φτάσουν στο “τρεμπλ” θέλουν Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, που κοντράρονται απόψε στον τελικό του “Ντα Λουζ”.

Οι Βαυαροί έχουν σηκώσει 5 φορές την κούπα του Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών, κάνοντας μάλιστα «τρεμπλ» το 2013. Η Παρί βρίσκεται για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θέλει βγει θριαμβεύτρια από τον αγώνα.

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε από την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56.

Η… κορυφαία ομάδα στη μέχρι τώρα “διαδρομή” της διοργάνωσης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει κατακτήσει 13 τρόπαια. Ακολουθούν η Μίλαν (7),η Λίβερπουλ (6), η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

Η Ισπανία (13 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 18 φορές τον τίτλο, ακολουθεί η Αγγλία (13) η Ιταλία που έχει 12, η Γερμανία (7), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4) και από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

Οι ομάδες που κατέκτησαν το Champions League

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις