Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: Τεράστια κόντρα στα ημιτελικά του Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι: Τεράστια κόντρα στα ημιτελικά του Champions League
Reuters

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι ρίχνονται απόψε (28/04, 22:00, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 1 HD) στη… μάχη του «Παρκ Ντε Πρενς», για την πρώτη αναμέτρηση τους στα ημιτελικά του Champions League.

Δυο ομάδες που… έριξαν πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, κοντράρονται για να κατακτήσουν το Champions League. Μια ημέρα μετά το 1-1 της Μαδρίτης, ανάμεσα σε Ρεάλ και Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι παίρνουν σειρά, με σκοπό να κάνουν το πρώτο βήμα για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα «ζευγάρι» που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στο φινάλε της φετινής διοργάνωσης. Οι «πολίτες» έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση της Premier League, έβαλαν ήδη στην τροπαιοθήκη τους το League Cup και βρίσκονται σε εξαιρετικό «φεγγάρι».

 

Όσον αφορά στους πρωταθλητές Γαλλίας (που στο… πέρασμα τους απέκλεισαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου), ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας του και ειδικά την επιθετική λειτουργία στον Κιλιάν Μπαπέ και στον Νεϊμάρ, οι οποίοι μπορούν να «διαλύσουν» οποιαδήποτε άμυνα.

Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της γαλλικής ομάδας στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τον αποκλεισμό από τη Μίλαν τη σεζόν 1994-95 και την περσινή πρόκριση επί της Λειψίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετρά μία πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, στην προημιτελική φάση της σεζόν 2015-16 τη μοναδική φορά που συναντήθηκαν στο Champions League..Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Μάντσεστερ για το Κύπελλο UEFA της σεζόν 2008-09.

Μετά από τρεις χαμένους προημιτελικούς στις ισάριθμες προηγούμενες σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της μεταξύ των 4 καλύτερων ομάδων του Champions League (η προηγούμενη ήταν το 2016) και πρώτη επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία της.

Θυμίζουμε ότι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο –ως τεχνικός της Τότεναμ το 2019- είχε αποκλείσει την Σίτι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην αποστολή της Παρί βρίσκεται κανονικά ο Μαρκίνιος, ο οποίος εκτός απροόπτου θα πάρει θέση βασικού. Ο Κιλιάν Μπαπέ δεν είχε σοβαρό τραυματισμό στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Μετς. Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί η Σίτι, καθώς επιστρέφει και ο Τζον Στόουνς.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Γκέιγ, Παρέδες, Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις