Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πελέ: Ενός λεπτού χειροκρότημα σε όλους τους αγώνες της Αυστραλίας για τον Βραζιλιάνο θρύλο

Πελέ: Ενός λεπτού χειροκρότημα σε όλους τους αγώνες της Αυστραλίας για τον Βραζιλιάνο θρύλο

Όλοι οι αγώνες της αυστραλιανή A-League αυτό το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν με χειροκρότημα ενός λεπτού ως φόρο τιμής στον σπουδαίο Βραζιλιάνο Πελέ, ανέφερε την Παρασκευή η APL.

Ο Πελέ, που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές ως παίκτης το 1958, το 1962 και το 1970, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

«Αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα είδωλο. Οι οπαδοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στο χειροκρότημα πριν από κάθε παιχνίδι της A-League αυτό το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν τη ζωή και το ποδόσφαιρο του Πελέ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών», ανέφερε η A-League στο δήλωση στα social media. «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Το χειροκρότημα ενός λεπτού παρατηρήθηκε πριν από τον εντός έδρας αγώνα της Γουέστερν Γιουνάιτεντ με την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ την Παρασκευή.

Ο Βραζιλιάνος τενίστας Τιάγκο Μοντέιρο, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για το United Cup, είπε ότι ήταν μια θλιβερή μέρα για τη Βραζιλία. «Ο Πελέ ήταν το μεγαλύτερο είδωλό μας στον αθλητισμό. Έκανε τόσα πολλά και για τη χώρα, με το να δείξει τη Βραζιλία στον κόσμο, και τον σεβόμασταν πολύ», είπε ο Μοντέιρο στους δημοσιογράφους. «Νομίζω ότι ήταν ο πρώτος αθλητής στη Βραζιλία από τον οποίο μπορούσαμε να αποκτήσουμε λίγο από αυτό το πάθος για αυτό που κάνουμε, για το τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τα όνειρά μας και σίγουρα ήταν παράδειγμα για εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις