Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πελέ: Η μέρα που ο Χρήστος Πανόπουλος τον πήρε δικάβαλο στη μηχανή του στην Ξάνθη

Πελέ: Η μέρα που ο Χρήστος Πανόπουλος τον πήρε δικάβαλο στη μηχανή του στην Ξάνθη

Το 2005 ο Πελέ είχε έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ξάνθη για τα εγκαίνια του προπονητικού κέντρου της ομάδας, με τον Χρήστο Πανόπουλο να παίρνει τον θρύλο του ποδοσφαίρου δικάβαλο στη μηχανή του.

Το μακρινό πλέον 2005 η Ξάνθη είχε καθιερωθεί ως μία σημαντική δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας, μάλιστα, την έξοδο της στην Ευρώπη.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος, είχε φτιάξει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, το οποίο θα φιλοξενούσε ακόμα κι άλλες ομάδες που το προτιμούσαν για την προετοιμασία τους.

Ο Χρήστος Πανόπουλος θέλησε να δώσει ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο στο δημιούργημα του και έφερε στα εγκαίνα τον Πελέ!

 

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε φτάσει στις εγκαταστάσεις με ελικόπτερο και στη συνέχεια είχε ανέβει στη μηχανή του μεγαλομετόχου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

«Είναι εκπληκτικές οι εγκαταστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις για να προπονούνται και πάλι γκρινιάζουν. Στα γήπεδα αυτά θα μπορούσε να κάνει προετοιμασία και η εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Αυτό το αθλητικό κέντρο είναι πρότυπο και θα προτείνω στην Εθνική Βραζιλίας να το χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία για το Μουντιάλ του 2006. Εύχομαι στην ομάδα της Ξάνθης να έχει όλη την τύχη με το μέρος της του χρόνου στο Κύπελλο UEFA», είχε δηλώσει ο Πελέ.

Περισσότεροι από 3.000 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στα Πηγάδια, με τον Πελέ να δίνει μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της Ξάνθη για την έξοδο στο Κύπελλο UEFA και να φωτογραφίζεται μαζί τους.

Στη συνέχεια ο Πελέ έγινε μέλος της Ξάνθης (!), υπογράφοντας συμβολικά την αίτηση μέλους στην ομάδα. Η διοίκηση του έδωσε μία φανέλα της Ξάνθης με το Νο 10 και το όνομά του και μια αναμνηστική πλακέτα.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις