Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πελέ: Όταν επέστρεψε να αγωνιστεί μετά από αποβολή και ο διαιτητής ξυλοφορτώθηκε και αντικαταστάθηκε

Πελέ: Όταν επέστρεψε να αγωνιστεί μετά από αποβολή και ο διαιτητής ξυλοφορτώθηκε και αντικαταστάθηκε
youtube

Ο Πελέ ήταν ποδοσφαιρική… θρησκεία, ειδικά για τους Βραζιλιάνους. Οι θαυμαστές του απ’ όλο τον κόσμο δεν έκρυψαν ποτέ τη λατρεία που είχαν προς το πρόσωπο του. Μάλιστα, η αγάπη αυτή -πολλές φορές- ξεπερνούσε τα όρια, όπως φαίνεται και από ένα περιστατικό με διαιτητή.

Μια ακόμα ιστορία έρχεται στην επιφάνεια για τον Πελέ, τώρα που ο θρυλικός ποδοσφαιριστής “έφυγε” από τη ζωή. Η λατρεία που… συγκέντρωσε ήταν απίστευτη και φαίνεται και από το περιστατικό που ακολουθεί.

Ήταν 18 Ιουνίου 1968, στην Μπογκοτά, σε μια φιλική συνάντηση μεταξύ Σάντος και της εθνικής Κολομβίας, που προετοιμαζόταν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού.

Ο Πελέ έκανε φάουλ σε ένα αντίπαλό του και είδε την κόκκινη κάρτα, λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια (42′). Οι διαμαρτυρίες των παικτών της Σάντος ενώθηκαν με αυτές των χιλιάδων οπαδών που βρίσκονταν στις κερκίδες του Estadio El Campin, απαιτώντας την επιστροφή του στο γήπεδο, με τον διαιτητή, Γκιγέρμο Βελάσκες να δέχεται μάλιστα και επίθεση εντός αγωνιστικού χώρου (δέχθηκε κάποια χτυήματα από τους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας)!

Τότε έγινε κάτι πρωτόγνωρο! Οι αντιδράσεις αυτές, ανάγκασαν την κολομβιανή ομοσπονδία να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμο Βελάσκες στο ημίχρονο και να επιτρέψει την επιστροφή του Πελέ για να αγωνιστεί στην επανάληψη.

Ο διαιτητής, Γκιγέρμο “Τσάτο” Βελάσκες, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 26 Ιουνίου του 2017, μένοντας για πάντα στην Ιστορία για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον “Βασιλιά” του ποδοσφαίρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις