Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Πελέ: Το ξεχωριστό νεκροταφείο που επέλεξε ο ίδιος, με θέα το γήπεδο της Σάντος

Πελέ: Το ξεχωριστό νεκροταφείο που επέλεξε ο ίδιος, με θέα το γήπεδο της Σάντος
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου θα γίνει η κηδεία του, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο νεκροταφείο Necropole Ecumenica Memorial του Σάντος.

Ο ίδιος ο Πελέ διάλεξε το συγκεκριμένο νεκροταφείο πριν από χρόνια και μάλιστα ζήτησε να ταφεί στον 9ο όροφο, προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9 ως ποδοσφαιριστής. “Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική ειρήνη και ψυχραιμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο”, είχε δηλώσει σχετικά, πριν από χρόνια, ο Πελέ.

Το Necropole Ecumenica Memorial είναι ένα από τα πιο διάσημα νεκροταφεία στον κόσμο, αφού είναι κάθετο και αποτελείται από 14 ορόφους, διαθέτοντας 18.000 τάφους. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε 1991, ενώ μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το πιο ψηλό νεκροταφείο του κόσμου.

Ο Πελέ το διάλεξε όμως και για έναν ακόμη λόγο, αφού η θέα του νεκροταφείου περιλαμβάνει και το γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος, στην οποία και αγωνίστηκε σχεδόν σε ολόκληρη την καριέρα του.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις