Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πλεονασματική η Γερμανία και στην παραγωγή θεάματος!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έκπληξη ήταν η “τεσσάρα”. Η πρόκριση της Γερμανίας επί της Αργεντινής συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες για όσους την είχαν παρακολουθήσει από κοντά.

Έτυχε να τη δω στο πρώτο της παιχνίδι, στο Ντέρμπαν κόντρα στους Αυστραλούς και ένοιωσα μεγάλη έκπληξη που δεν έπαιζαν σαν γερμανοί. Δηλαδή, αυτό το προβλέψιμο ποδόσφαιρο, γεμάτο δυναμισμό, σκληρά μαρκαρίσματα και εναέριες μονομαχίες.

Η Γερμανία έπαιζε με την μπάλα στο χορτάρι, απολαυστικά τρίγωνα, γρήγορες εναλλαγές θέσεων και παικτών. Ήρθε το αναπάντεχο στραπάτσο από την Σερβία κι όλα αυτά ξεχάστηκαν. Αποδόθηκαν στην αδυναμία των Αυστραλών. Ύστερα ήρθαν οι φιλόδοξοι Άγγλοι που το πάλεψαν αλλά το κοντέρ έγραψε τέσσερα.Εδώ ήταν που ο Μαραντόνα έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του και να μην χτυπήσει τη γροθιά του στο μαχαίρι. Αντί για δύο αμυντικούς χαφ που θα τρέχουν για να σπάνε την κόντρα επίθεση των γερμανών αυτός άφησε μόνο κι έρημο τον αρχηγό Μασκεράνο. Αν ρωτούσε τον Καπέλο θα του έλεγε ότι τέτοιες επιλογές είναι κίνδυνος – θάνατος απέναντι στους ταχύτατους Οζίλ – Κλόζε – Ποντόλσκι και Μίλλερ.

Πάνω – κάτω αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα θαυμάσιο εμψυχωτή κι έναν κανονικό προπονητή όπως ο Γιοακίμ Λεβ. Οι ταχύτατοι και τεχνίτες Γερμανοί αφού δεν άφησαν κενούς χώρους για τον Μέσι, με τους υπόλοιπους αργεντίνους είχαν λιγότερα προβλήματα. Η υπεροχή τους σε φυσική κατάσταση και ταχύτητα έκανε τον Ρομέρο να περάσει το χειρότερο απόγευμα κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Αργεντινής.
Όλα τα κρυμμένα ελαττώματα των αργεντίνων βγήκαν στην επιφάνεια μετά την κεφαλιά γκολ του Μίλλερ.
Η συντριβή είναι δικαιολογημένη. Η κλάση του Μέσι “σκεπάστηκε” από τα καθαρά μαρκαρίσματα του Σβαϊστάιγκερ και του Κεντίρα. Η κλάση των υπολοίπων που έφτανε και περίσσευε στα προηγούμενα παιχνίδια, τώρα δεν επαρκούσε.
Η γερμανική μηχανή – πράγμα περίεργο – παρήγαγε θέαμα με το καντάρι το οποίο συνδύασε με την παραδοσιακή αποτελεσματικότητα. Χάσαμε τον Μέσι αλλά έχουμε να περιμένουμε πολλά από τον Μίλλερ και τον Οζίλ…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε