Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Ελλάδα – Ισπανία: Θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Ελλάδα – Ισπανία: Θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει
Intime.gr

Ματς – τελικός για την Ελλάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Η εθνική υποδέχεται την Ισπανία (21:45, NewsIt.gr, Cosmote Sport 1, Open TV) και θέλει μόνο νίκη, για ελπίζει για ένα “εισιτήριο” για το Κατάρ.

Η εθνική Ελλάδας παίζει τα «ρέστα» της απόψε στο ΟΑΚΑ. Αντίπαλος της, η Ισπανία και μεγάλος στόχος η νίκη, προκειμένου η “Γαλανόλευκη” να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες της για τη δεύτερη θέση στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022.

Η Ελλάδα καλείται να… ξεπεράσει το μεγάλο “εμπόδιο” των Ίβηρων, αλλά του Κοσόβου (την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης, 14/11) και ταυτόχρονα η Ισπανία να μην νικήσει τη Σουηδία εντός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της, προκειμένου η εθνική μας να πάρει τη δεύτερη θέση και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Κατάρ μέσω των μπαράζ.

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ έχει τρεις σημαντικές απουσίες παικτών. Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Μπακασέτας είναι τραυματίες (ο αρχηγός έχει συμπληρώσει και κάρτες).

Με τα δεδομένα αυτά, ο τεχνικός της εθνικής προσανατολίζεται σε σχηματισμό 3-4-1-2, με τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο, στόπερ τους Τζαβέλα, Τσιμίκα, Γούτα ή Μήτογλου και ακραίους τον Ανδρούτσο δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά.

Κεντρικοί μέσοι θα είναι Σιώπης και Μπουχαλάκης, ο Μάνταλος μπροστά τους σε ρόλο Μπακασέτα και στην επίθεση θα κινηθούν ο Μασούρας με τον Παυλίδη.

Απουσίες -και μάλιστα πολλές- έχουν και οι Ισπανοί. Εκτός αποστολής είναι οι Πέδρι, Φεράν Τόρες, Τιάγκο και Ογιαρθάμπαλ, Άνσου Φάτι, Έρικ Γκαρθία, ενώ επέστρεψε ο Καρβαχάλ.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο 40χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ. Βοηθοί του είναι οι βοηθοί του Πάβελ Σολοκλινσκι και Άνταμ Κούπσικ, τέταρτος θα είναι ο Τόμας Μουσιάλ. Στο VAR ορίστηκε ο επίσης Πολωνός Τόμας Κβιατόφσκι με βοηθό τον Μαρτσίν Μπορκόφσκι.

Στην άλλη σημερινή αναμέτρηση του 2ου προκριματικού ομίλου, η Γεωργία θα υποδεχθεί τη Σουηδία στο Μπατούμι (19:00).

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Σουηδία 6 12-3 15

Ισπανία 6 13-5 13

Ελλάδα 6 7-6 9

Γεωργία 7 4-12 4

Κόσοβο 7 4-14 4

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις