Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάρλο Αντσελότι: «Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες όπως ο Γκουαρδιολισμός»

Ρεάλ Μαδρίτης – Κάρλο Αντσελότι: «Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες όπως ο Γκουαρδιολισμός»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε… όρεξη σε συνέντευξη Τύπου της Ρεάλ Μαδρίτης και… έριξε αρκετές ατάκες για τη την καριέρα του ως προπονητής, τον τρόπο που παίζει η ομάδα του, τις μετεγγραφές, αλλά και το μέλλον της “Βασίλισσας”.

Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε ότι το πλάνο του προσαρμόζεται με βάση τους παίκτες που έχει και άφησε… αιχμές για προπονητές όπως ο Γκουαρδιόλα, που έχουν δική τους φιλοσοφία σε όποια ομάδα και αν βρίσκονται.

Οι δηλώσεις του Αντσελότι

«Έξυπνος προπονητής είναι αυτός που προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά των παικτών του. Θα ήταν ηλίθιος αν για παράδειγμα δεν εστίαζε στις αντεπιθέσεις με έναν παίκτη όπως ο Βινίσιους που έχει μηχανή αντί για πόδια. Άλλο παράδειγμα: Αν έχω τον Κριστιάνο, ψάχνω ένα τρόπο για να φτάνει η μπάλα σε εκείνον , δεν του ζητάω να γυρνάει πίσω. Το ίδιο ισχύει και με τον Ιμπραΐμοβιτς. Υπάρχουν δυο είδη ποδοσφαιριστών. Εκείνοι που κάνουν τη διαφορά και εκείνοι που τρέχουν. Δεν πιστεύω σε ιδεολογίες όπως ο Γκουαρδιολισμός, Σαρισμός κτλ. Πιστεύω στην ταυτότητα της ομάδας».

Για τις προσδοκίες και τις μετεγγραφές: «Στη Ρεάλ όλα είναι ίδια και απαράλλαχτα, το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι οι προπονητές. Οι ίδιοι φυσιοθεραπευτές, οι ίδιοι αποθηκάριοι, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, το ίδιο όραμα, η ίδια ανάγκη για μεγαλεία παρά την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία. Σε ένα χρόνο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, το νέο ”Μπερναμπέου” θα είναι έτοιμο και ο Φλορεντίνο έχει μεγάλα σχέδια για τον Ιούλιο. Ο Φλορεντίνο έχει πολύ σοβαρές προθέσεις. Ο Χάαλαντ μαζί με τον Μπαπέ; Θα μιλήσουμε γι΄αυτό αργότερα».

Για τις κατηγορίες για “πίεση” στον Εμπαπέ: «Σε άλλες εποχές θα απαντούσα διαφορετικά, αλλά βρίσκομαι σε μια φάση της ζωής μου που θέλω απλά να βρίσκομαι σε ειρήνη με τον κόσμο. Βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο από το 1977… Σχεδόν 46 χρόνια και 30 ως προπονητής. Έχω ξεπεράσει τα 1200 παιχνίδια, έχω χάσει το μέτρημα. Δεν έχω χρόνο ή όρεξη για τσακωμούς. Όταν ο Φλορεντίνο θελήσει να με διώξει, δεν θα θυμώσω»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις