Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία: Κοντά στους πληγέντες το ιταλικό ποδόσφαιρο!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το ιταλικό ποδόσφαιρο δείχνει την αλληλεγγύη του σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία. Χθες λίγο πριν από την πρώτη σέντρα στην Serie B, στον αγώνα ανάμεσα στην Σπέτσια και την Σαλερνιτάνα και μετά το ένα λεπτό σιγής που κρατήθηκε, οι αρχηγοί των δύο ομάδων κάλεσαν από το μικρόφωνο τους φιλάθλους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και διάβασαν μία δήλωση, όπου ανακοινώθηκε πως όλοι οι παίκτες της Serie A, Β και Lega Pro έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό για τα θύματα του σεισμού, υπό την εποπτεία της AIC (Ενωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών).

Θα συμμετάσχουν και οι ομάδες με το 10% των εισπράξεων τους, μαζί με πολλές άλλες μεμονωμένες πρωτοβουλίες που θα συνεισφέρουν στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

“Οι σύλλογοι έχουν δείξει τώρα μεγάλη ευαισθησία και ο καθένας, σύμφωνα με τη δική του θέληση, θα συνεισφέρει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Lega B, Αμπόντι, που ανακοίνωσε ότι η Lega θα είναι κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Ιντερ Ζανγκ Ζιντόγκ, επικεφαλής της Suning, ανακοίνωσε την απόφαση για ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από τον σεισμό:  “Είμαστε πολύ λυπημένοι από την τραγωδία που έπληξε την καρδιά της χώρας και θα ήθελα να στείλω πρώτα απ ‘όλα τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχουν έχασαν τους αγαπημένους τους. Για το λόγο αυτό θα δίνουμε ε 200.000 ευρώ, που θα διατεθούν για τις ενώσεις που βοηθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αποφασίσαμε να αγοράσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της Ίντερ, όχι μόνο επειδή ο σύλλογος είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί είμαστε γοητευμένοι από μια όμορφη χώρα όπως η Ιταλία”, δήλωσε ο Ζανγκ Ζιντόγκ.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δωρίσει ένα μέρος από τις εισπράξεις του αγώνα Νάπολι-Μίλαν για τα θύματα του σεισμού. Ακόμα τα έσοδα από το Μουσείο της Γιουβέντους στις 28 Αυγούστου, επίσης, θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

Όσο για τους μεμονωμένους παίκτες και προπονητές, αμέτρητες είναι οι δωρεές. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ήδη δημοπρατήσει ένα δείπνο μαζί του. Την ιδέα του ακολούθησαν ο πρωταθλητής του τένις Φάμπιο Φονίνι και ο μέσος της Παρί Σ.Ζ Μάρκο Βεράτι. Ο Κεντίρα της Γιουβέντους και ο Χόντα της Μίλαν , έχουν ανακοινώσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δωρεές τους για τα θύματα του σεισμού.

Επίσης μεταξύ των μεμονωμένων παικτών που ανέλαβαν πρωτοβουλία, είναι και ο Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα έχει δωρίσει φανέλα του για τη δημοπρασία έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα Charitystars.com, αφιερωμένη σε όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Επίσης στη δημοπρασία υπάρχει, μία αναμέτρηση τένις με τα νικήτρια του US Open το 2015, Φλάβια Πανέτα, ή ακόμα η φανέλα του Πάολο Ντιμπάλα που θα φορέσει στο ματς Γιουβέντους-Σεβίλλη στο Champions League. Είναι μόλις μερικά δείγματα από τη δημοπρασία της αλληλεγγύης που ξεκίνησε στην πλατφόρμα CharityStars.com από διάσημες προσωπικότητες του αθλητισμού, στην προσπάθεια να αντληθούν κεφάλαια για τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Αλλά και εκτός ιτλικών συνόρων υπάρχουν πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις συμπαράατασης. Χθες πριν από την έναρξη της συνάντησης Μπάγερν-Βέρντερ Βρέμης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων.

Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι πλέον 281, από τους οποίους 221 στο Αματρίτσε, ενώ 388 τραυματίες νοσηλεύονται. Κανένας επιζήσας δεν έχει βρεθεί από την Πέμπτη.

Σήμερα στην Ιταλία είναι ημέρα εθνικού πένθους, με τις σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα για την κηδεία των θυμάτων της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε