Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σοφία Μπεκατώρου για κακοποίηση στον αθλητισμό: «Επιτακτική ανάγκη για αλλαγές»

Σοφία Μπεκατώρου για κακοποίηση στον αθλητισμό: «Επιτακτική ανάγκη για αλλαγές»

Το μήνυμα “είναι σωστή η στιγμή να προχωρήσουμε σε αλλαγές” διατράνωσε για μια ακόμα φορά η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, περίπου ένα χρόνο μετά από την καταγγελία που έκανε και ξεκίνησε επί της ουσίας το κίνημα Metoo στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αθλητισμός και κακοποίηση» που πραγματοποιείται στο Καυτανζόγλειο, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Σοφία Μπεκατώρου σημείωσε πως μετά από ένα χρόνο έχουν γίνει βήματα εξυγίανσης στον χώρο του αθλητισμού, ωστόσο έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ημερίδα που διοργανώνεται στο Καυτανζόγλειο. Είναι η πρώτη διαδραστική ημερίδα με θέμα την κακοποίηση στον αθλητισμό. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται με στόχο να δώσουμε περισσότερη ορατότητα στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τη βία στον αθλητισμό. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που εμπλέκονται στο πεδίο του αθλητισμού, αθλητές, προπονητές, γονείς, παράγοντες, όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στον αθλητισμό και προσπαθούμε να φτιαχτούν πλαίσια θα βοηθούν και στο να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθλητών και να δημιουργούνται εποικοδομητικές συνθήκες για να μπορούν να εξελίσσονται στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο “ Thesstoday”.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξεκινήσαμε με αρκετά μεγάλη φόρα μπορώ να πω ωστόσο δεν έχουν υιοθετηθεί οι αλλαγές που θα έπρεπε ακόμα. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν διότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Είναι επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία μας να διορθώσουμε αυτά που βλέπουμε ότι δεν λειτουργούν και νομίζω ότι τότε θα μπορούμε να απολαύσουμε τον ελληνικό αθλητισμό, να τον δούμε να εξελίσσεται με βάση το ανθρωποκεντρικό μοντέλο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού -που έδωσε το “παρών” στη ημερίδα που διοργανώθηκε από την Επιτροπή του Καυτανζογλείου Σταδίου- αναφέρθηκε στην τεράστια βοήθεια που προσέφερε η Σοφία Μπεκατώρου, μετά την εξιστόρηση της δικής της ιστορίας, με αποτέλεσμα ολόκληρη η Πολιτεία να συνδράμει στην κατάπαυση των βίαιων συμπεριφορών στον Αθλητισμό.

«Ένα χρόνο πριν πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκεί, η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει και να δημοσιοποιήσει το δικό της προσωπικό δράμα. Μια υπόθεση που κρατούσε καλά μέσα της, για παρά πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μας ενεργοποιήσει αρκετά», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Εν συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα 13 μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού με αφορμή τις καταγγελίες για κακοποίηση και κατάχρηση εξουσίας στον χώρο του Αθλητισμού, λίγες ημέρες μετά από την δημιουργία του κινήματος Metoo.

Στη σημερινή ημερίδα, ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι 10 πρωτοβουλίες από τις 13 που είχαν ανακοινωθεί, ενώ η ενδέκατη είναι προς υπογραφή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις