Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στοιχηματικό σκάνδαλο στην Ολλανδία με ποδοσφαιριστές της Σπάρτα Ρότερνταμ

Στοιχηματικό σκάνδαλο στην Ολλανδία με ποδοσφαιριστές της Σπάρτα Ρότερνταμ

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο κλονίζεται από σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού, καθώς οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτα Ρότερνταμ, Τομ Μπόγκελσνταϊκ και Άαρον Μάγιερς φέρονται να έχουν αγοράσει μικρά μετοχικά μερίδια της παράνομης στοιχηματικής εταιρίας Edobet, όπως αποκάλυψε η «Algemeen Dagblad».

Παράλληλα, πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως ο διεθνής Ολλανδός Ζόρντι Κλάσι, αλλά και παίκτες της Αλκμάαρ, μετέφεραν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η Edobet, εταιρία που ανήκει στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση του «Νονού της Χάγης» Σ. Πίετ, πούλησε το 1% και 2% των μετοχών της εταιρίας στους Μπόγκελσνταϊκ και Μάγιερς, ενώ παράλληλα προσέγγισε κι άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον πρώην παίκτη του Άγιαξ Ρικάρντο Κίσνα, ο οποίος αρνήθηκε να μετάσχει στη μετοχική της σύνθεση, αλλά παραδέχθηκε στην Αστυνομία πως έχει στοιχηματίσει στην εν λόγω εταιρία.

Το ίδιο συνέβη και με τον Κλάσι, ο οποίος φέρεται να μετέφερε 30.000 ευρώ στο παράνομο στοιχηματικό γραφείο, ενώ αντίστοιχους στοιχηματισμούς φέρονται να έχουν κάνει στην Edobet και οι Τόμας Μέισνερ (30.000 ευρώ) και Μάικ Χάβενααρ (22.000 ευρώ).

Η Σπάρτα Ρότερνταμ απάντησε την Παρασκευή (1/4) στις αποκαλύψεις της «Algemeen Dagblad», επιβεβαιώνοντας πως τα ποσά που επένδυσαν στο παρελθόν οι Τομ Μπόγκελσνταϊκ και Άαρον Μάγιερς, προορίζονταν «…ως προσωρινή επένδυση μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής καριέρας τους».

Αυτό υποστηρίζει ο ολλανδικός σύλλογος πως τους μετέφεραν οι δύο ποδοσφαιριστές, συμπληρώνοντας ότι: «Επιπλέον, έγιναν ερωτήσεις στους παίκτες για την περίοδο που δεν είχαν συμβόλαιο με τη Σπάρτα. Και οι δύο κύριοι έχουν δηλώσει ότι τα επενδυμένα ποσά προορίζονταν μόνο ως προσωρινή επένδυση μετά την ολοκλήρωση της καριέρας τους. Και οι δύο είπαν επίσης ότι δεν είναι επί του παρόντος μέτοχοι στην εταιρεία, που έχει πλέον απενεργοποιηθεί».

Και κατέληξε στην ανακοίνωσή του το κλαμπ του Ρότερνταμ: «Η Σπάρτα Ρότερνταμ δεν έχει καμία ανάμειξη με την προαναφερθείσα μη λειτουργική ιστοσελίδα. Επίσης, οι δύο παίκτες δεν ανήκαν στο δυναμικό μας την περίοδο που έκαναν τις συγκεκριμένες επενδύσεις. Από όσο γνωρίζει ο σύλλογος, δεν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα, αλλά αν γίνει, ο σύλλογος θα συνεργαστεί πλήρως.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις