Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στον… αέρα η επανέναρξη του ΝΒΑ – Ο Ίρβινγκ οργανώνει “ανταρσία” για το πρωτόκολλο

Στον… αέρα η επανέναρξη του ΝΒΑ – Ο Ίρβινγκ οργανώνει “ανταρσία” για το πρωτόκολλο
ΦΩΤΟ Reuters

Ζορίζουν τα πράγματα όσον αφορά την επανέναρξη του ΝΒΑ καθώς αρκετοί παίκτες αντιδρούν στο πρωτόκολλο που έχει οριστεί, με τον Κάιρι Ίρβινγκ να πρωτοστατεί στη διαφωνία. 

Οι ΗΠΑ διανύουν δύσκολες ημέρες τόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους, όσο και λόγω των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα. Μέσα σε αυτό το κλίμα το ΝΒΑ έχει ήδη ανακοινώσει πως το πρωτάθλημα επανεκκινεί στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο, έχοντας θεσπίσει ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας. 

Φαίνεται όμως πως δεν είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό, καθώς σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, αρκετοί εκ των κορυφαίων παικτών της λίγκας διαφωνούν με το πρωτόκολλο ζητώντας παραπάνω ελευθερίες, αφού η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο Ορλάντο, όπου θα συγκεντρωθούν οι 22 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επανέναρξη, θα θυμίζει καραντίνα.

Μπροστάρης της διαφωνίας είναι μάλιστα ο σταρ των Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα διοργανώσει μία τηλεδιάσκεψη, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος κοντά στους 200 παίκτες, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα, καθώς υπάρχουν και άλλοι παίκτες που εκτός του πρωτοκόλλου φαίνεται πως θεωρούν ότι με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μόνο ώρα για μπάσκετ δεν είναι.

Μέσα σε όλα αυτά αναμένεται η επίσημη αντίδραση του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για τις νέες εξελίξεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις