Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα συλλυπητήρια του ελληνικού μπάσκετ για το θάνατο του Δημήτρη Καρβέλα

Τα συλλυπητήρια του ελληνικού μπάσκετ για το θάνατο του Δημήτρη Καρβέλα
Intime.gr

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Στράτου Κωσταλά, το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί και πάλι, για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα.

Ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ηρακλής και τεχνικός υπεύθυνος της ΕΟΚ στην εθνική ομάδα Νέων, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας το 2016 στη Χαλκίδα.

Ήταν team manager στους εφήβους που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στον Βόλο το 2015, ενώ την ίδια χρονιά διετέλεσε το ρόλο του τεχνικού υπευθύνου της Εθνικής Ελλάδος στην ηλικία των Κ-20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ηράκλειο Κρήτης κατακτώντας την τέταρτη θέση. Το 2017 πάλι με μάνατζερ τον Δημήτρη Καρβέλα, η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ο ΕΣΑΚΕ και η ΚΑΕ Ηρακλής της οποίας ήταν γενικός διευθυντής εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Δημήτρη Καρβέλα σε ηλικία 64 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η ΕΟΚ αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Καρβέλα αναφέροντας: «Ένας άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα γήπεδα του μπάσκετ και υπηρέτησε το άθλημα από πολλά διαφορετικά πόστα, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Δημήτρης Καρβέλας έδωσε μια γενναία μάχη τα τελευταία χρόνια με την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε, δεν έχασε ποτέ το κουράγιο του, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις μικρές του νίκες. Ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε αθλητής, προπονητής αλλά και μάνατζερ ομάδων. Εκτός από σωματεία, με τελευταίο αυτό του Ηρακλή, είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ήταν δίπλα σε Εθνικές μικρών ηλικιών συμμετέχοντας και σε σημαντικές διακρίσεις και κατακτήσεις τροπαίων. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Δημήτρη Καρβέλα ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για τον χαμό του Δημήτρη Καρβέλα. Ο εκλιπών υπηρέτησε από πολύ μικρός μέχρι το τέλος της ζωής του το μπάσκετ, ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας του Αιγάλεω, ως βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό, μάνατζερ στην ΑΕΚ στην συνέχεια και τα τελευταία χρόνια των «μικρών» Εθνικών ομάδων και της ΚΑΕ Ηρακλής. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Καρβέλα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

Η ΚΑΕ Ηρακλής αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, που “έφυγε” σήμερα από τη ζωή, μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Καρβέλας πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή και ήταν μαχητής μέχρι το τέλος. Ακόμη και μέχρι πριν από μερικές βδομάδες, παρά τη δοκιμασία, που περνούσε, έδινε το “παρών” τόσο στο Ιβανώφειο όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΗΡΑΚΛΗ. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Δημήτρη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Συλλυπητήριο μήνυμα “πόσταραν” και αρκετές ΚΑΕ…

“Η ΑΕΚ ΒC συμμετέχει στο βαρύ πένθος για το χαμό του Δημήτρη Καρβέλα.

Η Διοίκηση της ΑΕΚ BC, το αγωνιστικό Τμήμα, και τα στελέχη της εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια. Ο εκλιπών πάλεψε γενναία επί σειρά ετών με τον καρκίνο.

Έδωσε αγώνες με την ΑΕΚ, στην οποία διετέλεσε σε διαφορετικές περιόδους Γενικός Αρχηγός και Τιμ Μάνατζερ, με περήφανες νίκες εντός και εκτός γηπέδων, σε κρίσιμες εποχές για την επιβίωση της «Βασίλισσας».

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

Καλό κατευόδιο, φίλε Δημήτρη.” αναφέρει η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ.

 

Το δικό της «αντίο» στον Δημήτρη Καρβέλα είπε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη θλίψη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Καρβέλα, που σήμερα (30/11) έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή και γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Καρβέλας υπήρξε πιστός στρατιώτης της πορτοκαλί μπάλας, την οποία και υπηρέτησε από πολλά και διαφορετικά πόστα. Υπήρξε μπασκετμπολίστας, προπονητής και μάνατζερ αρκετών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως για δύο σεζόν (1988-89 και 1989-90) ήταν βοηθός του Στιβ Γιατζόγλου στον Ολυμπιακό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…» ανέφεραν οι “ερυθρόλευκοι”.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Καρβέλα, ενός ανθρώπου του μπάσκετ, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, έπειτα από γενναία μάχη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του». ανέφερε η “πράσινη” ΚΑΕ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις